Els analistes de Bankinter creuen que Repsol ja no es mereix comptar amb un consell de 'compra' i rebaixen la seva recomanació a 'neutral'. També retallen el seu preu objectiu, que passa a ser de 13,3 euros per acció, enfront dels 18,2 euros previs. Entre les raons per a aquest moviment l'entitat destaca la correcció del preu del petroli així com la incertesa derivada del nou impost que previsiblement s'introduirà a companyies del sector i l'impacte en els seus comptes.
- 11,29€
- 0,80%
Quant al sector del petroli i gas, els analistes expliquen que el cru perd inèrcia en un context de desacceleració de l'economia a nivell global. "Això es produeix a pesar que els motius que han provocat un forta alça del preu del petroli enguany es mantenen: guerra Rússia-Ucraïna i disrupcions en els subministraments. En qualsevol cas, després del fort avanç en 2022, el sector perd atractiu. Dit això, Repsol és una empresa multienergètica i la seva producció de gas supera a la de petroli".
Sobre l'impost a les companyies elèctriques, cal recordar que el Govern ha proposat gravar durant dos anys el 1,2% de les vendes totals de les energètiques que facturin més de 1.000 milions d'euros anuals, així com una sanció per a aquelles companyies que traslladin l'impost als usuaris. "Les més afectades són aquelles que concentren la major part del seu negoci a Espanya. Per això, de confirmar-se l'impost, Repsol seria una de les més perjudicades i això impactaria directament en el valor", consideren.
No obstant això, Bankinter destaca que Repsol és "una de les companyies del sector que presenta millors perspectives: balanç sanejat i fort generació de caixa, presència en l'àrea de renovables i dividend atractiu".
A més, els analistes de l'entitat creuen que una de les grans fortaleses de Repsol és la seva retribució a l'accionista. La companyia "ofereix una rendibilitat per dividend molt atractiva (5,4%)". En la seva opinió, el dividend "és sostenible, per l'alça dels preus del petroli i gas i pel seu balanç sanejat".