ep el ceo de repsol josu jon imaz y el presidente de repsol antonio brufau durante la junta general
Marta Fernández - Europa Press

Repsol ha acordat vendre els seus actius de petroli i gas al Canadà a Peyto per 468 milions de dòlars (uns 433 milions d'euros), com a part de la "gestió dinàmica" del seu portafoli per centrar la seva activitat a les regions considerades clau, segons ha informat aquest dijous la companyia mitjançant un comunicat.

  • 11,85€
  • 0,98%

L'acord inclou tots els drets miners, instal·lacions i infraestructures relacionades amb el negoci canadenc d'exploració i producció de petroli i gas de Repsol, entre els quals hi ha els actius de l'àrea Greater Edson, que tenen una producció neta de 23 kbep/d, principalment gas.

La companyia ha precisat que està reenfocant la seva cartera d'exploració i producció mitjançant la rotació d'actius per "concentrar-se i consolidar-se" en àrees clau -preferentment països de l'OCDE-, amb focus especial als Estats Units.

Repsol afegeix que la racionalització del seu dossier s'ha aconseguit a través d'una sèrie de desinversions en llocs no estratègics -reduint la presència en exploració i producció de 25 a 14 països després de la venda d'actius al Vietnam, Malàisia, Papua Nova Guinea, Austràlia, Grècia, Marroc, Iraq, Bulgària, Equador i Rússia- i centrant els nous desenvolupaments en àrees clau com els EUA i el Brasil, així com duent a terme adquisicions selectives en actius no convencionals i en aigües nord-americanes.

La petroliera subratlla que el valor de la cartera d'actius actual i la seva estratègia a llarg termini per al negoci d'Exploració i Producció es van visibilitzar a través de l'associació amb EIG, que en va adquirir una participació del 25% per 4.800 milions de dòlars, valorant la unitat en 19.000 milions de dòlars i superant el consens dels analistes.

Repsol manté operacions comercials i logístiques al Canadà a través de la seva instal·lació de GNL St John i el seu negoci de trading.

Es preveu que l'adquisició es tanqui a mitjan octubre, subjecta a les condicions de tancament habituals, incloent-hi la recepció de les aprovacions reguladores necessàries.

RBC Capital Markets ha actuat com a assessor financer de Repsol a l'operació.

Noticias relacionadas

contador