ep el consejero delegado de repsol josu jon imaz visita el proyecto eolico delta en aragon
REPSOL - Archivo
11,02€
  • -0,01€
  • -0,05%

Repsol buscarà socis o una sortida a borsa per al seu negoci d'energies renovables. Així ho ha confirmat Josu Jon Imaz, conseller delegat de la petroliera, durant la presentació del nou Pla Estratègic per al període de 2021-2025. La valoració inicial d'aquesta possible venda o sortida a borsa ha estat de 1.400 milions d'euros, xifra calculada en base de les desinversions en la cartera de renovables que ha ofert la petroliera.

"Buscarem socis financers minoritaris o una OPV per finançar el creixement del negoci d'emissions baixes en carboni i rebaixar el cost de capital d'aquest negoci", ha dit Imaz als inversors.

"El calendari que fem servir és donar entrada a un soci minoritari al capital del negoci o realitzar una OPV durant el període de 2021-2022", ha afegit.

La companyia basarà la seva estratègia en "Espanya, Portugal i Xile com a mercats prioritaris", ja que compten amb "avantatges (hidrogen renovable, economia circular) i amb àmplies fonts d'energies renovables".

"El nostre objectiu és arribar als 7.500 megawatts per a l'any 2025 i 15.000 megawatts pel 2030. Actualment, tenim 1.100 megawatts i tenim projectes en execució, amb 330 milions d'EBITDA el 2025", ha dit Imaz, que ha anticipat que buscaran "obrir altres dues plataformes internacionals durant els pròxims anys", sempre en projectes amb una rendibilitat esperada" superior al 10% "en països" estables i amb estabilitat reguladora".

L'objectiu és invertir 5.500 milions d'euros fins al 2025, el 30% del total d'inversions anunciades per valor de 18.300 milions d'euros durant el pròxim lustre, per accelerar el seu pla de transformació cap a una companyia zero emissions netes i ser protagonista en la transició energètica.

La petroliera cau en borsa (-3%, 8,46 euros) després d'anunciar una retallada del 35% en el seu dividend per 2021, fins als 0,6 euros per acció. Bolsamanía ja havia anticipat que la petroliera estudiava retallar el seu dividend un 45% per adaptar-lo a les actuals condicions de mercat.

La cotització de la companyia ha estat molt volàtil al llarg de l'any i ha marcat mínims dels últims anys als 5,04 euros, però ha rebotat amb gran força per sobre dels 8 euros durant el mes de novembre, tot i que encara es troba lluny del seu màxim anual, situat als 13,71 euros abans de la pandèmia.

Per tant, cal emmarcar la recollida de beneficis actual en aquest escenari de mercat. Tan sols al mes de novembre, el valor acumula una impressionant pujada del 58%.

Noticias relacionadas

contador