ep repsol cierra con kraft heinz un acuerdo de compraventa de energia renovable a largo plazo
REPSOL

Repsol ha presentat una oferta, en aliança amb el fons d'inversió francès Ardian, per comprar la companyia italiana PLT Energía, que es dedica al desenvolupament, la construcció i l'explotació de plantes eòliques, fotovoltaiques i biomassa i està valorada en uns 1.000 milions d'euros.

  • 11,74€
  • -1,01%

El fons suec EQT, que el 2021 va comprar a Espanya SolarPack per 880 milions d'euros, també estaria interessat a adquirir l'empresa italiana, que duu a terme activitats de comercialització de gas i electricitat.

A l'actualitat, PLT Energia compta amb 44 parcs eòlics (259,01 megawatts), una planta de biomassa (1 megawatts) i 37 centrals fotovoltaiques (33,9 megawatts) amb una capacitat total de 294 megawatts. A més, té 120 megawatts d'eòlic en desenvolupament i 166,1 megawatts d'eòlic en construcció.

El procés es trobaria en una fase inicial, encara que es podria arribar a unes negociacions exclusives a finals de juliol.

Per als experts de Renta 4, l'impacte per a Repsol és "neutral", tot i que afegeixen que "en cas de materialitzar-se el preu anunciat, Repsol estaria pagant 2,17 milions d'euros per megawatt (sense tenir en compte els projectes en desenvolupament), preu que considerem excessivament elevat".

"D'altra banda", destaquen que "amb l'adquisició, donaria més visibilitat al seu objectiu de generació renovable de 6 gigawatts al 2025. En cas de materialitzar-se, Repsol incrementaria la capacitat de generació en 460 megawatts (excloent-ne els projectes en desenvolupament) fins als 4.562,3 megawatts i aconseguiria tenir en operació el 76% de l'objectiu fixat al pla estratègic”.

Per als experts de Banc Sabadell, que aconsellen comprar el valor, amb preu objectiu de 18,38 euros, "aquesta operació permetria a Repsol donar un impuls als seus objectius en renovables i l'entrada al negoci de renovables a Itàlia".

Noticias relacionadas

contador