ep explotacion de petroleo de petrochina
PETROCHINA

Les grans petrolieres de tot el món cauen aquest dilluns a la borsa per l'enfonsament del cru, que cedeix amb força com a reacció a l'atac que aquest cap de setmana Israel va realitzar sobre objectius iranians, que va estar més moderat del que esperaven els analistes.

  • 150,48$
  • -0,29%
  • 11,81€
  • -1,34%

Al mercat espanyol, Repsol s'ha ubicat com un dels pitjors valors de l'IBEX 35 amb caigudes de l'1,6%, mentre que també han registrat caigudes destacades altres companyies del sector com Shell (-1,5%), Exxon (- 1%) i Chevron (-0,6%).

Samer Hasn, analista sènior de mercat d'XS.com, assegura que "la caiguda d'avui dels preus del petroli reflecteix una reavaluació dels riscos geopolítics a l'Orient Mitjà, després del recent atac d'Israel, que va evitar atacar instal·lacions petrolieres o nuclears, alleujant les preocupacions sobre la seguretat dels subministraments de cru".

"Les converses anteriors sobre la possibilitat d'atacar les instal·lacions crítiques de l'Iran i la possible interrupció dels subministraments de cru de l'Iran, o dels països de la regió, com a resultat d'una escalada de la guerra havien provocat temors als mercats, i havien fet pujar els preus durant un temps", afegeix.

De cara al futur, les converses giren ara sobre "les característiques de la propera ronda d'escalada, que tindrà lloc després del final de les eleccions presidencials dels Estats Units, que es creu que van influir en la decisió sobre la naturalesa de l'atac per impedir que els preus del petroli pugessin simultàniament”.

Per la seva banda, George Pavel, gerent general de Capex.com a l'Orient Mitjà, apunta que "mentrestant, les perspectives de demanda de petroli, particularment a Àsia, segueixen sent febles".

"S'espera que les xifres d'importació d'octubre disminueixin en comparació amb els mesos anteriors, i que una disminució notable de les importacions de cru xinès afecti les perspectives generals de la demanda. Encara que hi ha una certa esperança que les mesures d'estímul econòmic de la Xina reviuen la seva economia, és possible que centrar-se en la despesa dels consumidors i els vehicles elèctrics no augmenti significativament el consum de petroli cru", afegeix.

La feble demanda, continua, "podria fer baixar encara més els preus mundials del cru, especialment si l'OPEP+ continua endavant amb els plans d'augmentar la producció".

Noticias relacionadas

contador