• El petroli continua imparable a nivells de 75 dòlars
  • La companyia publica resultats el pròxim 4 de maig
ep antonio brufaula juntaaccionistasrepsol
EUROPA PRESS

Repsol és aquest dimarts la cara d'un IBEX que té Banc Santander (-2,82%) com la seva creu. La petroliera suma a aquestes hores un 1,5% amunt i cotitza als 16,010 euros en aquests moments. La companyia ha superat en intradia avui els 16,055 euros i ha marcat nous màxims històrics als 16,09 euros recolzada en el bon comportament del petroli, que segueix imparable i que depassava a primera hora els 75 dòlars.

  • 11,76€
  • 1,38%

El sector petrolier està, en general, animat aquest dimarts. Total registra alces ara de l'1% i BP puja un 1,30%. L'escalada del cru, en màxims des de 2015 esperonat per les tensions geopolítiques, per les sancions dels Estats Units als productors i per la pressió que segueixen exercint els països de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) per pujar els preus, suposa que el Brent pugi ja un 15% a l'any. Els 80 dòlars ja són per a molts experts una realitat que es veurà al llarg d'aquest 2018 mentre que el president dels Estats Units, Donald Trump, s'ha manifestat recentment assenyalant que aquests nivells de cru són insostenibles i artificials.

Repsol presentarà el 4 de maig els seus resultats del primer trimestre de l'any. El consens preveu que arribi a un benefici net de 616 milions enfront dels 689 milions del primer trimestre del 2017. El passat 9 d'abril la companyia va donar a conèixer les seves dades operatius corresponents al primer trimestre, anunciant una millora del 24% interanual en el preu del Brent i del 9% enfront del quart trimestre del 2014, però amb caigudes en el preu del gas del 9% interanual, tot i que puja un 3% intermensual.

Pel que fa a la producció, la companyia va anunciar com a positiu, segons els experts, l'increment fins als 727.000 barrils diaris (augment del 5% interanual i de l’1,6% intertrimestral) enfront de la guia mitjana anual superior als 700.000 barrils diaris. En negatiu, diuen els analistes, la depreciació interanual del 16% del dòlar enfront de l'euro i del 4% enfront del quart trimestre del 2017. Per la seva banda, els marges de refinació es moderen fins als 6,6 dòlars/barril (-7% interanual i -4% en comparativa intertrimestral) afectats per les parades de manteniment de la refineria de Puertollano encara que en bona línia per complir amb l'objectiu anual superior a 6,4 dòlars/barril i amb una recuperació notable al mes d'abril (8 -8,5 dòlars/barril), conclouen els experts.

"Els resultats del primer trimestre recolliran en positiu la millora del preu del cru i la relativa estabilitat en els marges de refinació, mentre que en negatiu pesaran la depreciació del dòlar i uns majors costos exploradors esperats", assenyala Natalia Aguirre, experta de Renta4.

Noticias relacionadas

contador