ep repsol realizadescubrimientopetroleoaguasgolfomexico estadounidense
REPSOL - Archivo
11,05€
  • 0,04€
  • 0,32%

Repsol va guanyar 608 milions fins al març, lleugerament per sota del benefici net de 610 milions registrat fa un any, en un entorn de preus de petroli un 6% més baix que el 2018. El benefici net ajustat, que mesura específicament la marxa dels negocis de la companyia, va augmentar un 6%, 618 milions, indica la companyia.

Amb el barril de Brent a 63,1 dòlars de mitjana durant el primer trimestre, la companyia presidida per Antonio Brufrau considera que el seu acompliment mostra la seva "capacitat d'adaptació i generació de valor en qualsevol escenari".

L'EBITDA de la companyia va augmentar fins als 1.810 milions, per sobre dels 1.804.000 registrats fa un any. El deute net al tancament del trimestre de Repsol es va situar als 3.686 milions d'euros, 247 milions d'euros més respecte al tancament de l'any 2018, a causa principalment de les operacions discrecionals de compra d'autocartera. No obstant això, la companyia va destacar que la seva sòlida generació de caixa operativa ha estat superior als pagaments per inversions, dividends i interessos.

UPSTREAM

En aquest context de preus més baixos, la divisió d'Upstream (exploració i producció) va incrementar el seu resultat en un 12,5%, fins als 323 milions. Repsol destaca que les mesures d'eficiència adoptades "mostren la seva eficàcia" en els resultats d'aquest negoci i la fita exploratori d'aquest primer trimestre: el descobriment més en terra realitzat a Indonèsia.

Entre gener i març, la producció de cru es va situar als 700.000 barrils equivalents diaris de mitjana, enfront dels 727.000 barrils de fa un any, a causa del cessament de l'activitat a Líbia. Les operacions al país es van reprendre el passat 4 de març. Durant els tres primers mesos de l'any, la companyia va aconseguir volums addicionals de producció gràcies a la connexió de nous pous a Marcellus (Estats Units), Duvernay (Canadà) i Akacias (Colòmbia), al qual se suma l'adquisició de Mikel i Visund , a Noruega.

A més, va dur a terme set pous durant el període, dels quals quatre van tenir un resultat positiu, dels quals el més destacat el del bloc va ser Sakakemang, a Indonèsia, on la companyia va realitzar el descobriment més en terra del món dels primers tres mesos de l'any i considerat com un dels més grans registrats durant els últims dotze mesos.

DOWNSTREAM

A l'àrea de Downstream (refinació, química, Mobilitat, GNL, Electricitat i Gas, etc.) el resultat va ser de 404 milions (davant els 425 milions fins al març de 2018), recolzat sobretot en el Refinació, Trading i Química, i influït de manera positiva per l'apreciació del dòlar davant l'euro.

L'àrea de Refinació va millorar el seu comportament respecte als primers mesos de l'any 2018, amb una gestió més eficient que va contrarestar el pitjor entorn internacional. La companyia va dur a terme una parada programada de la seva refineria de Bilbao, en la qual va realitzar una inversió de 52 milions d'euros per incorporar millores tecnològiques, d'eficiència i de seguretat.

A més, Repsol durà a terme durant 2019 un extens programa de manteniment en les seves refineries espanyoles per assegurar la seva màxima disponibilitat de cara a l'entrada en vigor de la nova normativa internacional de combustibles marítims, que beneficiarà competitivament a la companyia.

Les inversions del negoci de downstream entre gener i març d'aquest 2019 van ascendir a 189 milions d'euros.

DIVIDEND

D'altra banda, el passat 27 de març, el consell d'administració de Repsol va convocar per al proper 31 de maig la junta general, durant la qual proposarà una retribució a l'accionista equivalent a uns 0,525 euros bruts per acció. Amb això, la retribució total proposta per a l'exercici, equivalent als 0,95 euros per acció, suposa un augment del 5,6%.

Així mateix, es proposarà la reelecció com a consellers del president i conseller delegat de la companyia, Antoni Brufau Niubó i Josu Jon Imaz San Miguel, respectivament, i de José Manuel Loureda Mantiñán, John Robinson West i Henri Philippe Reichstul.

També es proposarà el nomenament com conselleres externes independents d'Aránzazu Estefania Larrañaga i de María Teresa García-Milà Lloveras. Amb aquests últims nomenaments, Repsol comptarà amb cinc dones al consell d'administració, que quedarà reduït a 15 membres.

Noticias relacionadas

contador