ep archivo   la sede nacional de repsol en madrid espana
Cézaro De Luca - Europa Press - Archivo

Repsol ha anunciat dilluns el llançament d’un programa per a la recompra d’accions pròpies amb les quals té la intenció d'adquirir fins a un 2,64% del capital social. La quantitat màxima que invertirà per a això serà de gairebé 910 milions d'euros. El programa de recompra s’inicia aquest dilluns 6 de març i romandrà vigent fins al 31 de juliol de 2023.

  • 14,56€
  • -0,51%

Tal com ha explicat la companyia en una nota enviada a la Comissió Nacional de Mercat de Valors (CNMV), el nombre màxim d'accions que s'han d'adquir en el marc del programa de recompra, ascendirà a 35.000.000 (l'"NMAA"), representatiu d'aproximadament el 2,64% del capital social actual de RepSol.

Per la seva banda, la inversió màxima del programa ascendeix a 909.755.000 euros, segons ha dit la companyia petroliera, que ha detallat que, a la finalitat de calcular la quantitat de la inversió màxima, només es calcularà el preu d’adquisició de les accions. "Les despeses, comissions o correccions no s'hi calcularan que, si escau, podrien tenir un impacte en les operacions d'adquisició", va dir.

A més, RepSol va explicar que l'adquisició de les accions es durà a terme "al preu de mercat", de manera que no comprarà accions a un preu superior al més alt del següent: el preu de l'última operació independent o l'oferta independent més alta d’aquell moment als centres de negociació on es realitza la compra.

Pel que fa al volum de contractació, "Repsol no comprarà més del 25% del volum mitjà diari de les accions del centre de negociació en què es realitza la compra", ha dit la companyia, que ha explicat que el volum diari de les accions de la companyia, als efectes del càlcul anterior, seran la base del volum mitjà diari negociat durant els vint dies hàbils anteriors a la data de cada compra.

Tot i que s’espera que el programa de recompra estigui vigent fins a finals de juliol, la companyia es reserva el dret d’acabar-lo abans que “el seu propòsit s’hagués complert i, en particular, si Repsol s’hagués adquirit sota les mateixes accions l'"NMAA" o per un preu d'adquisició que va assolir la quantitat de la inversió màxima o si hi ha cap altra circumstància que aconsellés o exigís".

Noticias relacionadas

contador