• Els preus de la matèria primera es van disparar un 6% amb l'acord de l'OPEP
  • El càrtel ha decidit congelar la producció en 32,5 milions de barrils diaris
repsol632x175

El petroli anima la borsa aquest dijous. Si a principis d'any la matèria primera es va convertir en l'obsessió dels inversors amb les seves caigudes, ara torna a ser-ho, però després de l'acord de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP). Com a mínim momentàniament, fet que serveix a Repsol i Técnicas Reunidas per pujar amb força.

El petróleo anima la bolsa este jueves. Si a principios de año la materia prima se convirtió en la obsesión de los inversores

  • 11.953,20
  • 1,36%
  • 11,60€
  • -0,94%
  • 11,81€
  • -0,67%

Els preus del cru es van disparar al voltant d'un 6% ahir dimecres després de conèixer-se que l'OPEP va decidir a Algèria congelar la seva producció de cru en 32,5 milions de barrils diaris, encara que els detalls del pacte no es coneixeran fins a la trobada oficial que mantindran el 30 de novembre a Viena.

Repsol i Técnicas Reunidas van estar entre els més castigats el 2015, alhora que el petroli s'enfonsava

Encara sense detalls, la informació va servir als inversors per llançar-se a comprar, i la matèria primera es va disparar fins als 48 dòlars en el cas del barril tipus Brent, referència a Europa, i fins als 47 dòlars per al West Texas, referència als Estats Units .

EXPOSICIÓ AL CRU

A l'escalfor d'aquest ral·li pugen els dos valors més exposats al petroli de l'IBEX-35. La pròpiament petroliera Repsol es dispara un 4% i lidera les pujades en una jornada en general alcista després de l'obertura, mentre que Técnicas Reunidas, dedicada a proveir infraestructures a la indústria petroliera, puja un 2%. En aquest cas, els guanys s'uneixen als d'aquest dimecres, quan es va disparar un 5,93% coincidint amb una millora en la recomanació de Goldman Sachs.

Els dos valors van estar entre els més castigats l'any passat, alhora que el petroli es desplomava des dels 100 dòlars de 2014 fins a arribar a perdre els 30 dòlars al febrer, mínims de 12 anys. Des de llavors reboten, i en l'acumulat de l'any Técnicas Reunidas, un dels valors favorits dels gestors de fons, cau un 1%, mentre que Repsol es revaloritza un 20%. Tots dos resultats contrasten amb la caiguda del 10% de l'IBEX-35.

contador