ep finanzas- el banco europeo de inversiones y amundi captan 253 millones para financiacion
Óscar Cañas - Europa Press - Archivo

A l'actual panorama mundial on es troben tots els països, el medi ambient i el canvi climàtic s'han tornat un dels principals temes tractats avui dia. Per això, el Banc Europeu d'Inversions (BEI) ha aprovat un préstec de 120 milions d'euros a Repsol amb la finalitat de donar suport a la construcció i l'explotació de la primera planta de producció de biocombustibles avançats, ubicada a Cartagena, a la regió de Múrcia.

  • 12,31€
  • 1,44%

La planta elaborarà combustibles de "segona generació i avançats" a partir de diferents tipus de residus, com ara olis de cuina usats i altres que provenen de la indústria agroalimentària, expliquen els dos. Les obres en la construcció d'aquesta planta van començar al març d'aquest any i es preveu que finalitzin al segon semestre del 2023.

Des de les dues empreses asseguren que "mentre que els biocombustibles de segona generació es deriven d'una àmplia gamma de residus biogènics que inclou els olis de cuina usats, certs greixos animals i olis vegetals que no poden servir com a aliment o que procedeixen de cultius que no competeixen amb l'alimentació, els biocombustibles avançats es produeixen específicament a partir d'un subconjunt de primeres matèries biogèniques enumerades a la Part A de l'Annex IX de la directiva REDII".

Aquests combustibles són un remei sostenible per a tots els segments de la mobilitat, en específic per a aquells que actualment no tenen cap altra alternativa per descarbonitzar la seva activitat. Alhora, poden disminuir les emissions netes de CO₂ entre un 70% i 90% en comparació dels combustibles tradicionals als quals substitueixen.

Així mateix, "el finançament del BEI també anirà destinat a programes de recerca de tecnologies avançades en biocombustibles duts a terme al Repsol Technology Lab a Madrid", aclareixen.

Noticias relacionadas

contador