ep archivo   el consejero delegado de repsol josu jon imaz y el presidente antonio brufau
REPSOL - Archivo

Els experts de Renta 4 han reiterat la seva recomanació de sobreponderar sobre Repsol, amb una valoració de 18,90 euros per acció, després de comentar que "segueix amb la seva estratègia de descarbonització" per convertir-se en una entitat multienergia, promovent la sostenibilitat i la circularitat.

  • 12,31€
  • 1,44%

En aquest sentit, destaquen que "no es descarta una possible sortida a borsa del negoci d''Upstream' (Exploració i Producció) el 2026".

El setembre del 2022, Repsol ja va signar l'entrada del fons EIG a aquest negoci mitjançant la venda d'una participació del 25% per 4.800 milions de dòlars.

Per part seva, els experts de Banc Sabadell consideren "neutral" la notícia publicada per diversos mitjans, sobre l'objectiu de Repsol de vendre el 49% d'una cartera d'actius renovables a Espanya, valorada en conjunt en uns 800 milions d'euros.

"Notícia positiva que estaria en línia amb la manera d'operar de la companyia de rotar actius renovables, encara que d'impacte limitat per la quantia", indiquen aquests experts, que han reiterat el consell de comprar el valor, amb una valoració de 18,02 euros.

Repsol ja va vendre a Pontegadea, la societat inversora del fundador d'Inditex, Amancio Ortega, el 49% d'una instal·lació fotovoltaica per 27 milions d'euros el juliol del 2022; i el 49% del parc eòlic Delta, el novembre del 2021, per 245 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador