Repsol segueix estirant les seves pujades fins a prop del 2% aquest dimecres, després de veure com la seva cotització es disparava en borsa dimarts pel pacte de l'OPEP+ per mantenir la seva producció i la pujada del petroli. Les seves accions van avançar un 7%, fins als 8,67 euros, mentre el cru Brent, de referència a Europa, s'enfilava un 4%, fins als 53,30 dòlars.
- 11,12€
- 0,91%
Un petroli per sobre de 50 dòlars és molt positiu per a Repsol, ja que el seu dividend només està garantit si l''or negre' cotitza per sobre d'aquest nivell de preus, la qual cosa explica la positiva reacció de les seves accions.
Per anàlisi tècnica, la companyia s'acosta a la resistència dels 8,683 euros. "Molt atents a un tancament per sobre d'aquest nivell de preus, ja que ens faria pensar en una extensió dels guanys fins al nivell dels 9,50 euros. No la perdem de vista", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.
L'ACORD DE L'OPEP+
L'OPEP+ s'ha tornat a reunir aquest dimarts i, segons informa l'agència Reuters, és a prop de comprometre's a no elevar la producció al febrer.
L'organisme va ser incapaç d'arribar a un acord aquest dilluns, i ha reprès la seva reunió aquest dimarts per tractar de fer-ho. Rússia i Kazakhstan van insistir en elevar la producció al mig milió de barrils diaris, mentre que l'Aràbia Saudita, l'Iraq, Nigèria i els Emirats Àrabs Units han pressionat per mantenir-la.
Els productors de l'OPEP+ estan reduïnt (o mantenint) des de 2017 la seva producció perquè l'oferta no acabi desbordant la demanda, cada vegada més minsa.
A l'abril de 2020, el Brent va arribar a cotitzar per sota dels 16 dòlars, fet que va forçar l'organisme a elevar les seves retallades productius fins a un rècord de 9,7 milions de barrils diaris.
Amb el Brent per sobre dels 50 dòlars per barril, l'OPEP+ ha aprofitat recentment l'oportunitat per elevar la seva producció en mig milió de barrils diaris i així situa les seves retallades actualment als 7,2 milions. L'organisme es reunirà cada mes per decidir l'estratègia a seguir, en funció de l'evolució de la pandèmia.