El consum de carburants ja està reprenent el vol i, segons reconeix Repsol, ja ha deixat enrere els enfonsaments dels mesos de març i abril per les restriccions a la mobilitat conseqüència de l'epidèmia de coronavirus. I també recupera embranzida el preu del petroli, fins a afermar-se el barril de Brent, el de referència a Europa, a 40 dòlars.
- 11,86€
- -0,21%
El conseller delegat de l'energètica, Josu Jon Imaz, va marcar ahir aquesta evolució a l'alça durant les setmanes més recents. I la pròpia companyia va assenyalar una estimació de 43 dòlars el barril per a l'actual exercici 2020, segons indica a la documentació de resultats presentada aquest dijous.
En aquest sentit, Imaz va recordar, durant la presentació a analistes, que han quedat enrere els 20 dòlars per barril de les setmanes més complicades de la crisi sanitària.
Noticia relacionada
Hasta que Repsol no cierre el hueco bajista de los 9,05 euros no hay nada que hacerDe cara als anys vinents, aquest optimisme creix: el Brent arribarà a 49 dòlars en 2021 i s'afermarà a 67 dòlars el barril a partir de 2022, segons les hipòtesis remeses a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). De mitjana, per al període 2026-2050, contempla els 60 dòlars.
INSUFICIENT REACCIÓ DE L'OFERTA
“A les dinàmiques de mercat de mitjà i llarg termini, la nova orientació estratègica i els compromisos publicats de zero emissions netes al 2050, que van suposar una revisió de les expectatives de preus del petroli i especialment del gas, i per tant, la reducció del valor recuperable dels actius al 2019, s'han unit al 2020 l'impacte de la Covid-19 i la sobreoferta de petroli al mercat”, explica Repsol a la CNMV.
La companyia afegeix que la crisi del coronavirus “ha generat una contracció de la demanda de petroli mai vista i la reacció de l'oferta ha estat insuficient per ajustar-se a l'escassa demanda, malgrat que l'OPEP ha realitzat la retallada de producció més gran de la seva història i altres productors també han assumit fortes retallades”.
Repsol veu recuperació del petroli i també Barclays. L'entitat, tot i que encara tem que la demanda torni a ressentir-se, assenyala que el barril de Brent s'ha consolidat a l'entorn dels 40-45 dòlars; i manté la previsió de 53 dòlars per a l'any vinent.