ep archivo   sede de repsol
EUROPA PRESS - Archivo

Repsol ha comprat Asterion Energies al fons d'infraestructures europeus Asterion Industrial per 560 milions d'euros, més un màxim de 20 milions en concepte de pagaments contingents. "L'operació és una fita important en l'ambició de Repsol de convertir-se en un actor global en energia renovable i reforça la posició de la companyia en mercats clau a Europa", segons ha confirmat el grup energètic en nota de premsa.

  • 12,31€
  • 1,44%

"Asterion Energies, plataforma de desenvolupament creada per Asterion el 2019, gestiona una cartera de projectes principalment en desenvolupament de 7.700 megawatts (MW) renovables a Espanya (84%), Itàlia (12%) i França (4%), mercats estables i amb gran potencial.

La cartera d'actius d'Asterion Energies inclou 4.900 MW de solar fotovoltaica i 2.800 MW de generació eòlica, 2.500 MW dels quals estan en un avançat estat de desenvolupament o en construcció. A més, Asterion Energies compta amb un equip expert en desenvolupament de projectes renovables i d'emmagatzematge que s'incorporarà al projecte ambiciós de creixement de Repsol en aquest negoci”, ha explicat la companyia.

Per Josu Jon Imaz, conseller delegat de Repsol, “estem materialitzant la nostra ambició de ser líders en la transició energètica amb passos ferms, com aquesta adquisició d'actius, per complir les nostres metes de creixement, diversificació i focus a la multienergia. Els projectes i el talent humà que incorporem amb aquesta transacció complementen perfectament la nostra estratègia”.

Jesús Olmos, CEO d'Asterion Industrial, ha assenyalat que "estem orgullosos d'haver creat aquesta plataforma europea des de zero i d'haver aconseguit un creixement exponencial en els darrers tres anys. Estem convençuts que Repsol és el soci idoni per continuar aquesta història de creixement i continuar contribuint-hi a la transició energètica”.

PLA ESTRATÈGIC DE REPSOL

Des que el 2019 es convertís en la primera empresa del seu sector a comprometre's a assolir les zero emissions netes el 2050, Repsol ha materialitzat els seus objectius de diversificar geogràficament el seu negoci de renovables, complementar-ne les capacitats, millorar-ne el portafoli i crear una plataforma sòlida amb gran potencial de creixement, amb l'ambició de ser un operador global de baixes emissions.

El Pla Estratègic 2021-2025 contempla assolir 6.000 MW de capacitat instal·lada el 2025 i 20.000 MW el 2030. La cartera actual de projectes de Repsol de generació renovable instal·lada, abans de la transacció, ascendeix a un total de 1.600 MW.

La companyia compta amb 1.470 MW de capacitat instal·lada en renovables a Espanya, 62,5 MW als Estats Units, 96 MW a Xile i 3 MW del parc eòlic flotant WindFloat Atlantic (Portugal). A més, ja té més de 2.000 MW en construcció: 1.180 MW a Espanya, 719 MW als Estats Units i 120 MW a Xile.

Noticias relacionadas

contador