ep consejero delegadorepsol josu jon imaz
REPSOL
11,86€
  • -0,03€
  • -0,21%

Repsol ha arribat a un acord amb la francesa Total per adquirir la seva participació del 7,65% al camp Mikkel, situat en aigües del mar de Noruega, encara que no ha transcendit el preu de l'operació, amb la qual la companyia dispararà la seva producció al país nòrdic un 45% en només un any.

Aquesta és la segona compra que Repsol realitza a la petroliera gala en un any d'actius a Noruega, després del 7,7% que li va adquirir en el camp de Visund el febrer de 2018. Amb aquesta nova adquisició, la producció neta a Noruega de la companyia presidida per Antonio Brufau augmentarà a uns 32.000 barrils equivalents de petroli diaris, tal com ha informat companyia.

L'adquisició del 7,7% en Visund ja va impulsar de manera significativa la producció de Repsol al país, amb l'aportació de gairebé 10.000 barrils equivalents de petroli al dia. Amb la d'ara, les dues operacions disparen la producció del grup al país en un 45% en només un any i així aconsegueixen a Noruega aquests 32.000 barrils de petroli equivalents de petroli diaris, que representen al voltant d'un 4,4% de la producció total de Repsol.

Amb la compra a Total, la petroliera espanyola entra a formar part del consorci operatiu del camp Mikkel, en què participen Equinor Energy, que és l'operador amb una participació del 43,97%, ExxonMobile (33,48%) i Var Energi (14,9%). El 2017, la producció d'aquest camp es va situar en 47.075 barrils equivalents de petroli diaris.

NOU PAS PER REFORÇAR LA SEVA PRESÈNCIA A NORUEGA

Amb aquesta nova adquisició, Repsol fa un pas més per reforçar la seva presència a Noruega, un dels països amb més recursos d'hidrocarburs i, al mateix temps, més estables del món, i molt valorat pel sector pels seus alts estàndards de qualitat operativa.

L'any passat, al costat de l'adquisició a Total de la participació del 7,7% en el camp Visund, Repsol també va rebre el vistiplau del govern noruec al pla de redesenvolupament del camp YME, projecte en el qual s'invertiran uns 800 milions d'euros fins al 2023 per tots els socis i en què la companyia espanyola és operadora amb una participació del 55%. La posada en producció del camp YME està prevista per al segon trimestre de 2020 i Repsol estima unes reserves recuperables de 65 milions de barrils en 10 anys de producció.

Així mateix, fa unes setmanes, la companyia dirigida per Josu Jon Imaz es va adjudicar tres noves concessions exploratòries a Noruega, dues d'elles com a operador, i va ampliar-ne altra i així va elevar a 30 blocs (12 de exploració i 18 de producció/desenvolupament) els seus drets miners al país nòrdic.

Repsol està present a Noruega des de 2003 a través de la seva activitat d'exploració i producció (upstream). El 2015, amb l'adquisició de Talisman, va incorporar a la seva cartera d'actius al país els camps operats de Blane, Gyda, Rev, YME i Varg, en els quals la seva participació oscil·la entre el 31% i el 100%. A més, també participa com a sòcia no operadora en els camps de Brage, Gudrun, Huldra, Veslefrikk i Tambar East, amb percentatges compresos entre el 10% i el 34%.

Noticias relacionadas

contador