ep archivo   repsol acuerda con los arzobispados de madrid y toledo desplegar comunidades solares en
GOIB - Archivo

Repsol ha començat a produir electricitat a Sigma, el seu primer projecte renovable a Andalusia. Ubicat a Jerez de la Frontera (Cadis), consta de cinc plantes fotovoltaiques amb una capacitat total instal·lada de 204 MW.

  • 11,85€
  • 0,98%

Amb una inversió propera a 150 milions d'euros, Sigma està compost per les plantes fotovoltaiques Arc 1, 2, 3, 4 i 5. La finalització durant les properes setmanes de la fase de posada en marxa de les cinc plantes, que ja es troben connectades a la xarxa, permetrà la producció de 430 GWh d'energia renovable l'any, suficient per subministrar 43.000 llars. Aquesta generació renovable evitarà l‟emissió d‟un total de 191.000 tones de CO2 l'any.

El projecte ha comportat la creació de més de 500 llocs de treball directes durant la fase de construcció i va obtenir la declaració d'inversió empresarial d'interès estratègic de la Junta dAndalusia. Amb aquesta declaració, el govern andalús considera Sigma un projecte rellevant per la seva contribució futura a la cohesió territorial i al desenvolupament socioeconòmic dels municipis on s'ubica, segons ha subratllat Repsol en un comunicat.

Sigma és el tercer projecte solar fotovoltaic que Repsol posa en operació a Espanya després de Valdesolar, (264 MW) al municipi extremeny de Valdecaballeros (Badajoz) i Kappa (126,6 MW), a Manzanares (Ciudad Real). Repsol compta en total amb 2.041 MW d'energia eòlica, solar i hidroelèctrica instal·lats al país.

Noticias relacionadas

contador