ep archivo   fachada de la sede de repsol a 27 de diciembre de 2023 en madrid
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

Repsol és el pitjor valor de l'IBEX aquest dimarts (-2,4%). La petroliera s'està veient pressionada per les fortes caigudes del cru, properes al 4%, i també per l'efecte contagi de TotalEnergies, que cedeix posicions després d'anunciar que espera que els seus resultats downstream del tercer trimestre disminueixin dràsticament a causa dels menors marges de refinament a Europa i altres llocs enmig dels descensos dels preus mundials del cru.

  • 11,72€
  • -1,76%

El petroli continua caient aquest dimarts després de les retallades d'ahir. L'OPEP va tornar a rebaixar, durant la sessió passada, la previsió de creixement de la demanda mundial de cru per als anys 2024 i 2025. Es tracta de la tercera revisió a la baixa consecutiva del càrtel. El barril Brent cotitza ara als 74,01 dòlars (-4,45%) i el barril WTI, als 70,40 dòlars (-4,65%).

Ara, l'OPEP espera que la demanda diària augmenti en 1,93 milions de barrils, xifra que representa 106.000 barrils menys que en les seves estimacions anteriors, mentre que el 2025 la previsió de demanda ha estat reduïda en 100.000 barrils per dia. Durant els últims dies, el mercat ha especulat sobre una possible baixada a la demanda xinesa com una raó per a la menor demanda de petroli.

Al pla geopolític, cal destacar en relació amb el cru que el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha dit als EUA que Israel està disposat a atacar objectius militars iranians, però no nuclears ni petroliers, segons les últimes informacions publicades per The Washington Post.

Respecte a la francesa TotalEnergies, ha comunicat que els seus marges de refinació es van situar al tercer trimestre en 15,4 dòlars per tona, xifra que representa una forta disminució respecte als 44,9 dòlars per tona del trimestre anterior. La companyia publicarà els resultats del tercer trimestre el 31 d'octubre.

Noticias relacionadas

contador