ep repsol ha concluido la construccion en estados unidos del proyecto frye solar su mayor planta
REPSOL

Repsol està buscant un soci per desenvolupar un projecte fotovoltaic als Estats Units de 800 megawatts, i que està valorat en uns 600 milions d'euros, segons informa Expansión.

  • 15,13€
  • 0,40%

L'objectiu de la companyia energètica és donar entrada a un soci amb una participació propera al 50% del capital, com ha fet en altres projectes d'energies renovables.

Segons els experts de Banc Sabadell, que aconsellen comprar el valor, amb un preu objectiu de 17,03 euros, es tracta d'una "notícia positiva d'impacte limitat, ja que estaria dins de l'estratègia de Repsol de creixement amb rotació d'actius i aliances".

En aquest sentit, recorden que, pel 2024, Repsol "contempla rotació d'actius per 1.000 milions d'euros i desinversions per 500 milions d'euros".

Fa un parell de setmanes, es va publicar que Repsol estava mantenint negociacions per a la venda d'una part minoritària de la seva filial de renovables, Repsol Renovables, amb l'objectiu d'ajudar a finançar el pla estratègic fins al 2027. Aquesta societat està valorada en gairebé 6.000 milions d'euros.

El 2022, la companyia va vendre el 25% de Repsol Renovables per 905 milions d'euros al consorci format per l'asseguradora francesa Crédit Agricole Assurances i fons gestionats per Energy Infrastructure Partners (EIP).

A més, a finals de l'any passat la companyia va vendre una participació del 49% en una cartera d'actius renovables de 618 MW a Pontegadea, el braç inversor d'Amancio Ortega, per 363 milions milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador