ep el consejero delegado de repsol josu jon imaz interviene junto al consejero delegado de repsol
A. Pérez Meca - Europa Press

La petroliera espanyola Repsol ha anunciat aquest dijous una reducció de capital de 60 milions d'accions pròpies, 50 milions de les quals formaran part d'un programa de recompra, segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 14,37€
  • -1,78%

"D'acord amb el nostre compromís estratègic per millorar la remuneració als accionistes en un millor entorn de preus juntament amb la sòlida posició financera de Repsol, implementarem un nou programa de recompra d'accions amb l'objectiu d'amortitzar 60 milions d'accions més el 2023 assolint un nombre d'accions inferior a l'existent amb anterioritat a la implementació del dividend flexible el 2012”, ha indicat Jon Josu Imaz, CEO de Repsol.

La decisió, adoptada pel Consell d'Administració de Repsol en una reunió celebrada aquest dimecres, farà que el capital social de la cotitzada a l'IBEX-35 pugi fins als 1.217 milions d'accions d'un valor nominal d'un euro cadascuna. Els 60 milions d'accions pròpies que cal amortitzar són representatives del 4,7% del capital social de Repsol.

Després d'executar aquesta reducció, el 2023 s'haurà reduït el capital social en un total de 110 milions d'accions, equivalents al 8,3% de les accions en circulació el 31 de desembre del 2022.

La companyia també ha destacat que, una vegada completada la reducció de capital, Repsol haurà amortitzat durant el 2022 i el 2023 un total de 310 milions d'accions pròpies, equivalents al 20,3% d'accions en circulació el 31 de desembre del 2021. Aquesta xifra , indiquen, se situa "molt per sobre de l'objectiu establert pel Pla Estratègic 2021-2025".

Repsol ha anunciat aquest dijous els resultats corresponents al primer semestre de l'any 2023, que es va tancar amb una reducció del benefici del 44% a causa de la caiguda dels preus dels productes energètics. De la mateixa manera, la companyia ha anticipat canvis al seu Pla Estratègic després d'assolir els objectius dos anys abans del previst.

Noticias relacionadas

contador