ep archivo   el consejero delegado de repsol josu jon imaz durante el acto de colocacion de la
H. BILBAO-EUEOPA PRESS - Archivo

"La manca d'estabilitat en el marc regulador i fiscal d'Espanya podria condicionar els futurs projectes industrials de la companyia al país".

  • 11,60€
  • -0,94%

És el dur advertiment que ha llançat Repsol al govern espanyol després de presentar els seus resultats del gener al setembre del 2023.

La companyia energètica ha destacat que va destinar "la major part de les seves inversions entre el gener i el setembre a projectes a Espanya (41%) i els Estats Units (37%)", una estratègia que ara ha posat en dubte per la incertesa regulatòria i fiscal.

Repsol ha afegit que "la possibilitat que es mantingui un gravamen a les companyies energètiques (a Espanya), que es va idear com a temporal i extraordinari, castiga les empreses que, com Repsol, inverteixen en actius industrials, generen ocupació i garanteixen la independència energètica del país".

"En canvi", ha relatat l'empresa, "afavoreix els importadors que no generen ocupació ni activitat econòmica rellevant a Espanya".

Tot i això, Repsol ha indicat que preveu "grans inversions" en la transformació dels seus complexos industrials a Espanya, ja que és "la principal geografia", però que analitzarà si les condicions son "estables i prou atractives".

"Analitzarem detingudament quin és el marc regulador i fiscal abans de prendre noves decisions d'inversió en la geografia espanyola. Perquè hem de protegir, sobretot, els nostres accionistes, els nostres treballadors", ha dit.

Noticias relacionadas

contador