ep economia- repsol entracapitalla compania espanolaimpresion 3d re
REPSOL - Archivo
12,31€
  • 0,18€
  • 1,44%

Repsol ha arribat a un acord marc amb la russa Novatek per a la signatura d'un 'megacontracte' a llarg termini de compra de gas natural liquat (GNL) procedent del jaciment de Yamal, a Sibèria.

En concret, el contracte suposaria el subministrament d'un milió de tones anuals durant els pròxims 15 anys procedent del projecte Arctic LNG 2, ha informat la companyia russa, que ha assenyalat que les dues empreses han arribat a aquest acord marc no vinculant que encara s'ha de tancar.

El vicepresident de Novatek, Lev Feodosyev, ha destacat que aquest acord amb Repsol permetrà a la companyia incrementar la seva presència al mercat de la Península Ibèrica, "on no se subministra gas del gasoducte rus".

El projecte Arctic LNG 2, desenvolupat per Novatek, el major productor independent de gas a Rússia i en el qual participa també la francesa Total, preveu la construcció de tres línies de liqüefacció de gas natural, de 6,6 milions de tones anuals cadascuna.

Està previst que Arctic LNG 2, situat a la Península de Gydan (Sibèria), comenci les seves operacions el 2022 o 2023. El projecte tindrà una capacitat de producció d'uns 19,8 milions de tones anuals.

CONTRACTE ALS ESTATS UNITS AMB VENTURE GLOBAL

El setembre de l'any passat, la petroliera presidida per Antonio Brufau ja va signar un contracte amb Venture Global LNG per al subministrament d'un milió de tones anuals de gas natural liquat durant 20 anys des de la planta d'exportació Calcasieu Pass, que desenvolupa l'empresa nord-americana a Cameron Parish (Louisiana).

Segons aquest acord, Repsol comprarà GNL a partir de la data d'operació comercial de la instal·lació dels Estats Units el 2022, després de la decisió final d'inversió.

El creixement al sector gasista és un dels vèrtexs de la companyia dins del seu 'full de ruta' al 2020 i en la seva aposta per créixer en negocis de baixes emissions i la seva irrupció en el negoci elèctric.

En concret, el grup dirigit per Josu Jon Imaz preveu arribar a l'horitzó de 2025 als 2,5 milions de clients minoristes de gas i electricitat a Espanya, amb una quota superior al 5%, i una capacitat de generació baixa en emissions de 4.500 megawatts (MW). En el cas del mercat majorista de gas estima arribar a una quota del 15% el 2025.

Noticias relacionadas

contador