ep archivo   sede de indra 20220224114004
INDRA - Archivo

La sortida de Javier Lázaro com a director general corporatiu i director financer (CFO) d'Indra ha estat clau perquè els analistes de Renta 4 hagin decidit excloure l'acció espanyola de la seva cartera de 5 Grandes i Versátil. En substitució han ficat Banc Sabadell, a causa del seu potencial a preu objectiu +30% i que cotitza en múltiples atractius.

  • 2,01€
  • 3,61%
  • 16,68€
  • 1,40%

De fet, aquests analistes creuen que Indra és un moviment previ a la presa de control de la companyia per part de l'Estat. "Encara que considerem que l'evolució del negoci seguirà sent favorable, també veiem que la gestió del grup es deteriorarà en termes de governança, un factor que cada vegada és més present en les decisions d'inversió i que creiem que provocarà la sortida d'alguns inversors a la companyia", argumenten.

El seu lloc l'ocuparà Sabadell, amb un potencial a un preu objectiu +30% i cotitzant a múltiples atractius. "La visibilitat de compliment del seu Pla Estratègic està recolzada per la seva exposició al Regne Unit on la pujada de tipus ja és un fet, i que s'està produint a un ritme per sobre del que s'estima en el pla", expliquen.

Destaquen que l'estratègia de gestió del negoci està ben definida, amb una especialització més gran en el segment empreses, i el desenvolupament de la banca corporativa i la visibilitat en l'evolució a l'alça de les comissions netes recolzades per aliances estratègiques, com la portada a terme amb ALD Automotive per a l'oferta de productes de rènting, a més d'una major contribució al negoci assegurador i el creixement en productes especialitzats, així com l'acord amb BNP Paribas Securities Services són aspectes que segueixen vigents malgrat el nou escenari on ens trobem.

"A això cal afegir la forta recuperació de l'Euribor (es troba ja a prop del 0%) l'efecte positiu del qual en el procés de repreciació de les carteres de crèdit s'hauria de veure en aquest mateix any i que el consens encara no té recollit en números", indiquen.

Amb aquests canvis, la cartera 5 Grans queda composta per ArcelorMittal (20%), BBVA (20%), Merlin Properties (20%), Repsol (20%) i Sabadell (20%). En conjunt, la rendibilitat davant de l'IBEX el 2022 és del 3,5%.

Noticias relacionadas

contador