ep la planta que la multinacional siemens gamesa tiene en as somozas a coruna
EUROPA PRESS - Archivo

El clima d'incertesa no acompanya Siemens Gamesa. Segons Renta 4, la poca visibilitat sobre els resultats per al 2022, la situació geopolítica i els problemes interns, com els derivats de la plataforma 5.X, provoquen que els seus analistes retallin el preu objectiu dels 17,52 euros fins als 14,40 euros amb recomanació d'infraponderar.

  • 18,05€
  • 0,00%

En primer lloc, destaquen els resultats per a aquest any. La companyia, tal com indiquen aquests analistes, no és capaç d'avançar un nou nivell d'estimacions, encara que esperen poder assolir el rang baix de la guia prèvia objectiu, un -4%, gràcies, principalment, a la venda d'actius de promoció al sud d'Europa, on s'espera un impacte a nivell EBIT prePPA de 550 milions d'euros.

És a dir, que sense aquest efecte el marge EBIT prePPA podria arribar al -10%, fins i tot al -11,4% segons els càlculs de Renta 4. Així mateix, posen l'ull que des de la companyia s'afirma que la seva visió de llarg segueix sense variacions, encara que l'alt grau d'incertesa per la situació global complica la visibilitat sobre la normalització de l'entorn. Per això, assumeixen certa cautela en les hipòtesis de preus i volums a llarg termini.

Alhora, la guerra a Ucraïna està provocant que el deteriorament macro que s'està arrossegant per la pandèmia provoqui pressions addicionals als comptes de Siemens Gamesa, com pel costat de l'increment dels costos energètics i logístics, a més de la pujada de preus de les primeres matèries i els colls d'ampolla. Tot això ha impedit la disponibilitat de certs components d'aerogeneradors, així com retards en les decisions d'inversió dels clients, principalment a l'àrea de terra ferma, que provoquen un deteriorament addicional als marges del grup, aproximadament d'un terç.

Els altres dos terços arriben des dels factors interns, com els de producte i execució. Aquests estan principalment relacionats amb una major complexitat davant de les previsions en el llançament de la plataforma 5.X. Encara que segueixen realitzant una avaluació de la cartera de comandes, no s'acaba de trobar la clau per a la tornada del negoci en terra ferma a rendibilitats positives.

"Assumim un escenari en terra ferma de lleuger creixement de volum amb preus estables, esperant que el 2025 arribi a 'breakeven'. A mar oberta, repunt previst del volum des del 2025 amb lleu deteriorament en preus esperant marge estable al voltant del 8% (la companyia estima repunt del preu en les dues àrees.) Serveis esperem que segueixi mostrant creixements de dígit simple baix amb marges del 20%”, preveuen.

Noticias relacionadas

contador