ep archivo   varios coches repostan en una gasolinera de repsol a 1 de abril de 2022 en loeches
Alberto Ortega - Europa Press - Archivo

Els experts de Renta 4 han reiniciat la cobertura de Repsol amb un consell de sobreponderar el valor a les carteres i una valoració de 18,90 euros per acció, xifra que implica un potencial alcista del 46% sobre el preu actual de mercat.

  • 11,69€
  • -1,35%

Per a l'analista Alfonso Batalla, Repsol opera en un “sector en plena transformació i amb una conjuntura de preus atractiva”, que s'ha vist afavorida per la guerra d'Ucraïna.

"Després de l'inici del conflicte s'han observat problemes importants a la cadena de subministrament de cru, gas i de productes refinats, disparant els preus molt per sobre de les estimacions de Repsol per al període fins al 2025", indica.

La seva previsió per al període 2022-2025 és un preu mitjà del petroli Brent de 86 dòlars/barril, del Henry Hub (gas) en 4,4 dòlars/Mbtu i un marge de refinació mitjana de 7,8 dòlars/barril.

A aquestes bones previsions per als preus s'uneix "una situació financera sanejada" a causa de l'"enfortiment del seu balanç, optimització del capital, millora de la competitivitat i increment de l'eficiència".

Això permetrà situar el seu deute financer net a final d'any als 1.598 milions d'euros (inclou la venda del 25% de la divisió d''upstream'), equivalent a una ràtio deute net/EBITDA de 0,1 vegades, enfront d'un deute net de 14.488 milions d'euros el desembre del 2019, equivalent a un deute net/EBITDA de 3,3 vegades.

Segons les previsions d'aquest expert, "una part important de l'increment del preu del cru es mantindrà per la falta d'inversions en nous jaciments".

A més, assenyala que el "negoci 'Low Carbon' serà una important palanca de creixement i transformació de la companyia". Per acabar, indica que "la seva sanejada situació financera, així com la conjuntura actual, la seva nova estratègia i la seva dilatada experiència, ens fan pensar que Repsol sabrà afrontar els reptes als quals s'enfronta el sector".

Tot això dona una valoració de 18,90 euros, xifra que implica "un atractiu potencial de revaloració" i el reinici de la cobertura sobre el valor a sobreponderar.

Noticias relacionadas

contador