ep archivo   edificio de naturgy
FOMENT DEL TREBALL - Archivo

Renta 4 rebaixa la recomanació per a les accions de Naturgy des de mantenir a infraponderar i reitera el preu objectiu de 24,77 euros. Segons l'últim informe emès per l'entitat, la raó és el bon comportament dels títols de la companyia després de l'OPA d'IFM.

  • 23,52€
  • 0,09%

A l'escrit també analitzen els resultats que ha presentat la companyia aquest divendres al matí, en què destaquen la seva positiva evolució, "afectat per la recuperació de la demanda i la pujada en el preu de les matèries primeres, que permet situar la xifres en línia amb les nostres estimacions a la part alta del compte de resultats, però sorprenent positivament a nivell de benefici net gràcies a la reversió del cànon hidroelèctric principalment".

Naturgy ha tancat el 2021 amb un benefici net de 1.214 milions d'euros, enfront de les pèrdues de 347 milions del 2020. Els costos de reestructuració lligats al pla de sortides voluntàries de treballadors a Espanya, i els costos de desistiment per contractes onerosos de vendes de gas durant l'últim trimestre de l'any han estat compensats gairebé íntegrament per les plusvàlues netes per la venda de CGE Xile, l'acord a UFG, i la reversió de la provisió del cànon hidràulic 2013-2020 durant el darrer trimestre del 2021.

"Malgrat les inversions més grans, les desinversions permeten una forta reducció del deute net, encara que se situa per sobre de les nostres expectatives a causa d'una pitjor evolució del capital circulant respecte a les nostres previsions, conseqüència de la volatilitat en els preus del gas (efecte transitori que està previst que es recuperi durant els propers trimestres)”, assenyalen.

Es queden pendents de les previsions que pugui donar la companyia de cara al 2022 davant el context de volatilitat dels preus de les matèries primeres, i com els diferents problemes que travessen els colls d'ampolla podrien estar afectant els seus plans d'inversió, principalment a l'àrea de les renovables.

Noticias relacionadas

contador