ep archivo   piscina de fluidra 20230628183506
FLUIDRA - Archivo

"L'acció brindarà més possibilitats d'entrada més endavant". Aquesta és la raó per la qual els experts de Renta 4 han elevat el preu objectiu de Fluidra fins als 18,1 euros per acció des dels 17,3 euros anteriors i han reiterat la seva recomanació de mantenir el valor.

  • 22,66€
  • 4,81%

La companyia donarà a conèixer els seus comptes trimestrals el proper 28 de juliol i els estrategs de la companyia estimen que seran similars als del trimestre anterior, en línia amb les indicacions de la companyia, però alhora "mostrant rellevants caigudes de la facturació com del resultat operatiu i beneficis".

En aquest sentit, preveuen un descens de la facturació del 16% fins als 654 milions d'euros (-16,4% al primer semestre del 2023 fins als 1.208 milions d'euros). Aquestes xifres són inferiors a les del consens del mercat que apunta unes vendes d'aproximadament 680 milions d'euros, amb una caiguda interanual del 12,8%.

"Aquesta estimació contempla un bon rendiment en piscina comercial, certa resiliència a "aftermarket" i una pronunciada caiguda de les vendes vinculades a la nova construcció de piscines", comenten els estrategs.

De la mateixa manera, afegeixen que es pronostica un relatiu millor comportament als EUA que a Europa per efectes climatològics i "el dinamisme més gran que està mostrant l'economia nord-americana en el transcurs de l'exercici".

Així mateix, el preu més baix d'algunes matèries primeres, despeses de transport, i els plans d'optimització de costos, permetran la caiguda del marge EBITDA ajustat i "si el primer trimestre la pèrdua interanual va pujar fins als 360 punts bàsics, durant aquest segon trimestre en preveiem una caiguda del marge de 280 punts bàsics per situar-se al 21,8% (20% reportat)”, afirmen a Renta 4.

En aquest sentit, els analistes de la companyia assenyalen que l'EBITDA ajustat se situarà en 142,6 milions d'euros, xifra que implica una caiguda interanual del 25,4%, mentre que el benefici net cedirà un 39% interanual fins als 55,6 milions d'euros el trimestre.

"Atesa l'evolució esperada per al primer semestre de l'exercici, hem ajustat les nostres estimacions, ja que, d'una banda, ara ens resulta més difícil preveure que la companyia situï la facturació per sobre de la banda anunciada dels 2.000-2.200 milions d'euros", sinó que més aviat preveiem que els ingressos se situaran a la banda mig baixa d'aquest rang", conclouen a Renta 4.

Noticias relacionadas

contador