ep archivo   gabriel escarrer presidente y consejero delegado de melia hotels international
MELIÁ HOTELS INTERNATIONAL - Archivo

Renta 4 eleva aquest dimarts el preu objectiu de Meliá de forma contundent, fins als 9,40 euros des dels 7,50 euros anteriors, amb una recomanació de sobreponderar. Aquest nou preu suposa atorgar a la companyia hotelera un potencial de revaloració del 20% des dels nivells actuals de cotització.

  • 7,67€
  • 1,12%

"Creiem que els títols seguiran la seva gran evolució (+30% el 2024) recolzats per la bona evolució de la demanda hotelera", escriu Iván San Félix, analista de Renta 4.

San Félix explica que les perspectives per als propers mesos segueixen sent favorables, amb una combinació de demanda d'oci i negocis robusta i un calendari d'esdeveniments (MICE, Meetings, Incentives, Conferences and Exhibitions) “encoratjador”.

"El volum econòmic de les reserves en hotels de vacances és actualment més d'un 10% superior al de fa un any quan ens encaminem a la temporada d'estiu, la més important de l'any per a Meliá. D'aquesta manera, la directiva ha reiterat el seu objectiu d'aconseguir un creixement RevPar 2024 de doble dígit i ha elevat el seu objectiu EBITDA 2024 en 25 milions d'euros, fins a més de 525 milions”, comenta l'expert.

Renta 4 estima un creixement del RevPar de l'11% aquest any i un EBITDA de 543 milions. Pel que fa als propers anys, estima una moderació en el RevPar. "Calculem +2,9% el 2025 i +2,5% el 2026 i que Gestió creixi significativament (ingressos 2026 +28% enfront de les estimacions del 2024) impulsat per les perspectives d'obertures i la major tracció de les incorporacions als darrers anys".

LA ROTACIÓ D'ACTIUS, CLAU

Iván San Félix explica que la rotació d'actius serà un element clau per a la companyia. Renta 4 calcula que Meliá ingressi gairebé 300 milions addicionals d'efectiu net (acord Banc Santander i venda participació en República Dominicana) que, sumats a la generació de caixa, permetin complir amb el seu objectiu del 2024 de deute net/EBITDA abans de lloguers menor a 2,5 vegades (Renta 4 n'estima 2,1 vegades) i enfortir la seva situació financera, "aclarint qualsevol dubte", conclou l'analista.

Noticias relacionadas

contador