ep archivo   edificio de la sede de naturgy a 11 de junio de 2024 en madrid espana las acciones de
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

Renta 4 ha revisat a la baixa el preu objectiu de Naturgy un 12%, fins als 24,60 euros, enmig dels elevats nivells d'incertesa a l'entorn energètic, i ha reiterat la seva recomanació de mantenir el valor per la possible sortida de dos dels seus principals accionistes, GIP (20,6%) i Rioja (20,7%), el que creuen que és "un factor que cal tenir en compte a l'hora de prendre-hi posicions".

  • 22,96€
  • -0,17%

Amb tot, els estrategs de l'empresa destaquen que Naturgy té potencial i compta amb una "atractiva política de remuneració a l'accionista".

Tot i això, des de l'entitat han dut a terme un canvi en les perspectives del sector i han rebaixat les estimacions d'EBITDA 2025 (-2,4%) i 2026 (-2,5%) esperant una acceleració en l'estrenyiment dels marges al negoci de GNL principalment.

"Després de l'excel·lent comportament d'aquests el 2023, és previsible que a finals del 2024 es normalitzin, sense descartar un estrenyiment addicional a partir del 2025 per un possible excés d'oferta de GNL. Aquest escenari l'hem reflectit en les nostres noves previsions, però l'evolució a Europa de les temperatures, dels nivells d'emmagatzematge de gas, així com de la situació geopolítica, seran claus per determinar l'evolució de la demanda vs oferta i conseqüentment dels marges", han detallat els experts.

En base a aquestes noves projeccions, des de Renta 4 diuen que "hem revisat a la baixa el nostre preu objectiu un 12% fins als 24,60 euros, un preu la valoració implícita del qual reflecteix un múltiple EV/EBITDA 20024e de 7,5x (vs 9,1x mitjana històrica) i un PER 2024e de 14,0x (vs 15x mitjana històrica)".

De cara als resultats del primer semestre que la companyia donarà a conèixer el proper 23 de juliol, preveuen una moderació als comptes després de l'excel·lent 2023.

"La millora prevista en el negoci de renovables (major capacitat, major producció, millors resultats previstos) i en comercialització (menors preus majoristes de la llum al primer trimestre) no esperem que compensi els menors resultats en GNL per menors marges (menors preus i volums a nivell global) Estimem que el benefici net podria baixar un 12% enfront del primer semestre de l'exercici anterior”, han afegit.

Per això, des de Renta 4 estaran molt atents a la visibilitat respecte a les xifres que esperen assolir en el conjunt del 2024, així com les previsions respecte a l'evolució dels preus del gas, i l'impacte d'aquest en els seus negocis, i el nivell d'inversió, tant a les renovables com a les xarxes.

Noticias relacionadas

contador