Renfe ha fixat el proper 23 de juny com la nova data en què s'iniciaran les operacions del seu tren de baix cost, Avlo, amb bitllets a cinc euros que la companyia posarà a la venda a partir d'aquest dimarts 26 de gener i durant les pròximes tres setmanes.
L'operador públic rellança així el seu servei després que l'any passat havia de suspendre la seva estrena per la pandèmia i després també que Ouigo anunciés fa unes setmanes l'arribada del primer operador privat d'Alta Velocitat a Espanya per al pròxim 10 de maig.
L'operador vinculat a la companyia pública francesa de trens SNCF ja ha posat els seus primers bitllets a la venda des de 9 euros per viatjar entre Madrid i Barcelona just un dia després que acabi l'actual estat d'alarma, segons està programat.
L'estratègia de Renfe és més agressiva, ja que vendrà bitllets a cinc euros durant les pròximes setmanes per viatjar entre juny i desembre. Es tracta, però, del mateix preu al qual va començar a vendre els bitllets l'any passat, abans que hagués de retardar el servei.
No obstant això, aquesta vegada, la companyia no precisa si hi haurà un límit de bitllets a cinc euros, a diferència de l'última vegada, quan va llançar 10.000 tiquets a aquest preu, tot i que sí que detalla que la promoció durarà fins al pròxim 14 de febrer.
BESCANVI DE CODIS PROMOCIONALS
Així mateix, segons ha tractat aquest dilluns el consell d'administració durant la seva última reunió, els usuaris que van comprar fa un any un dels bitllets i van rebre un codi promocional també podran bescanviar-lo a partir d'aquest dimarts.
Els clients d'Avlo registrats i els clients de Renfe fidelitzats que van rebre un codi promocional de cinc euros el dia de Reis com a regal de l'operadora, també podran canviar aquest codi per adquirir un nou bitllet d'Avlo.
El servei tindrà parades a totes les ciutats del Corredor Nord-est de Renfe que inclou Guadalajara, Calataiud, Saragossa, Lleida, Tarragona, Girona i Figueres. La freqüència serà inicialment de quatre circulacions diàries, ampliables al llarg de l'any en funció de la demanda i l'evolució de la pandèmia.
DIFERÈNCIES ENTRE OUIGO I AVLO
Renfe i Ouigo competiran directament en aquesta ruta, a l'espera que Ilsa s'estreni el 2022, encara que el segon només té parades a Saragossa, Tarragona i Barcelona. D'altra banda, Ouigo comptarà amb cafeteria i, segons el previst, Avlo no, encara que sí que tindrà màquines d'autovenda.
Les dues companyies cobraran per accedir a la connexió Wifi, maletes extra, seients concrets o flexibilitat per cancel·lar. Els preus contemplats per Avlo l'any passat apuntaven a una tarifa de 10 euros per equipatge addicional, 8 euros per cancel·lar i 8 euros per escollir seient. Ouigo ofereix un pla de 9 euros per triar seient, equipatge addicional i servei d'entreteniment.
El tren d'Ouigo, 1 Alstom Euroduplex, compta amb una capacitat de 509 places distribuïdes en les seves dues plantes, mentre que els trens de Avlo són de la sèrie S-112 fabricats i remodelats per Talgo per acollir 438 persones.
Renfe defensa que el nou producte va a arrencar amb les certificacions corresponents en matèria de sanitat, desinfecció i neteja. Els primers trens Avlo disposen de protocols certificats per Aenor i per SGS.