ep archivo   las instalaciones de constant climate  el producto que ofrece iag cargo para el manejo
IBERIA - Archivo

Els analistes de Renta 4 han reiterat la seva recomanació de sobreponderar els títols d'IAG, així com el preu objectiu de 2,53 euros per acció, abans que la companyia presenti, el proper 2 d'agost, uns resultats trimestrals que esperen que mantinguin "el bon to" dels períodes previs.

IAG

  • 2,37€
  • 0,59%

"Esperem que es mantingui el bon to de resultats impulsats per unes dades de trànsit que haurien de mantenir un creixement elevat (capacitat i demanda del +9% i +8%, respectivament) ja que en descomptem contenció dels ingressos de passatge unitaris", destaquen.

En concret, calculen que els ingressos de passatges unitaris creixeran "al nivell més moderat dels últims trimestres", amb un increment interanual de l'1%, "després de les fortes pujades de preus des de la pandèmia, i que els ingressos unitaris totals es mantinguin plans". Estimen que les despeses unitàries excombustible cediran un 2,2% i que la pujada dels preus del combustible impulsarà les despeses unitàries totals (+1,2%).

Segons les seves estimacions, l'EBIT abans d'extraordinaris, que serà la "principal magnitud operativa", arribarà als 1.272 milions d'euros, xifra que suposaria un increment del 2% en relació amb els nivells del mateix període de l'any passat i superar també les previsions de consens, fixades als 1.082 milions.

De cara a la conferència que la companyia celebrarà divendres a les 10.30 hores, a Renta 4 estaran "pendents de l'evolució de la demanda de cara a l'estiu, el trimestre més important de l'any".

"En principi tot apunta que serà un tercer trimestre favorable, si bé creiem que podrien confirmar que els preus s'estan estabilitzant després de les fortes pujades dels darrers anys. A més, veurem si mantenen les perspectives de capacitat per al 2024 (+7% vs 2023) i estarem pendents dels comentaris sobre l'adquisició d'Air Europa, la fase decisiva del qual serà a l'agost/setembre.

Noticias relacionadas

contador