ep logo de renault
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Les accions de la companyia automobilística Renault han registrat una forta pujada superior al 15% aquest dimecres a la Borsa de París, després de donar-se a conèixer la nova estructura operativa de la seva aliança amb Nissan i Mitsubishi, en la qual cada firma assumirà el lideratge en una regió, i també seran la referència per a cada família de models. A més, els inversors descompten el pla de suport de 8.000 milions d'euros anunciat aquest dimarts pel Govern francès per al sector de l'Automòbil.

  • 47,15€
  • -0,34%

Així, a mitja sessió, els títols de Renault se situen en 22,08 euros, la qual cosa suposa una pujada del 15% en comparació amb els 19,15 euros del tancament d'aquest dimarts.

Ja a l'obertura, les accions de la firma francesa van obrir a l'alça, revaloritzant-se un 1,5%, fins a 19,44 euros. Després encara han trepitjat més l'accelerador, arribant a intercanviar-se fins per 23,05 euros durant el matí d'aquest dimecres, un 20,36% més.

Tot això després que l'aliança automobilística Renault-Nissan-Mitsubishi presentés aquest dimecres el seu nou model de negoci, que busca establir noves formes de col·laboració entre les marques del consorci i també reforçar la competitivitat, alhora que es redueixen costos i augmenta l'eficiència.

A través d'aquest model de lideratge, Renault-Nissan-Mitsubishi ha dividit per regions les seves operacions mundials, amb la finalitat que cadascuna de les companyies centri la seva operativa a la seva regió de referència i que serveixi de guia per a la resta en aquesta zona.

Bajo este esquema, la marca referencia en China, Norteamérica y Japón será Nissan, mientras que Renault liderará en Europa, Sudamérica, Rusia y Norte de África. En este reparto, Mitsubishi se queda como 'benchmark' en Oceanía y sudeste asiático.

Con esta reorganización del negocio, las firmas que conforman la alianza aplicarán el esquema 'líder-seguidor', a través del que se designa a una empresa que encabeza un proyecto y en el que las otras se suman. Esta medida permitirá reducir un 40% las inversiones necesarias para el lanzamiento de nuevos vehículos.

De esta forma, Nissan encabezará la renovación de la gama todocamino del segmento C a partir de 2025, mientras que Renault hará lo propio con la actualización de los todocaminos del segmento B en Europa.

En América Latina, las plataformas de productos B se racionalizarán, evolucionando de cuatro variantes a una sola para los productos Renault y Nissan. Esta plataforma se producirá en dos plantas, cada una de las cuales fabricará tanto para Renault como para Nissan.

El martes, el presidente de Francia, Emmanuel Macron, prometió este martes más de 8.000 millones de euros para impulsar la industria automovilística gala, que se encuentra gravemente afectada por las consecuencias de la pandemia del coronavirus.

Noticias relacionadas

contador