seguro de impago de alquiler

La xarxa immobiliàries Remax España assegura en un comunicat que s'està produint una nova onada de fraus a l'hora de llogar immobles a través d'Internet fent servir el nom i la imatge d'associats a la seva marca.

La companyia destaca que no és la primera vegada que s'utilitza la imatge de la seva marca per fer aquest tipus d'estafes. Aquesta vegada, assegura la companyia, se sol·liciten dades personals i bancàries als consumidors, utilitzant com a reclam el lloguer d'immobles a preus "menys sospitosos que en ocasions anteriors".

Entre les dades que s'estan sol·licitant per correu electrònic destaquen l'adreça postal del possible interessat, així com el número de telèfon, i una còpia del DNI, sol·licitud de nòmina, IBAN bancari o la bestreta a dipòsit de tres mesos de l'import del lloguer de l'immoble.

Per evitar que aquestes situacions segueixin passant, des de Remax Espanya destaquen que cap dels seus agents "cobraria per avançat i a distància cap tipus de comissió per llogar un immoble". Així mateix, els que utilitzin els serveis de la companyia, "mai rebran un email d'un propietari el pis de lloguer del qual estigui gestionat per un Agent Associat de REMAX", ja que aquesta informació sempre la remetrà el treballador.

A més, els anuncis trobats sempre els publiquen els Agents Associats de REMAX, no els propietaris i sempre se'n podrà verificar l'existència a la pàgina web www.remax.es i vinculades a la seva oficina franquiciada de pertinença. Per no caure en aquestes estafes, l'entitat també recomana que no es desemborsi cap quantitat de diners abans de visitar el pis.

Si es disposa a signar un contracte d'arrendament, només cal aportar l'import d'una mensualitat, no la de tres. Al moment de la signatura del contracte d'arrendament és quan el client inquilí ha d'abonar l'import de la fiança i el mes en curs.

contador