reig jofre portada logo fachada

La farmacèutica Reig Jofre va guanyar un 26% més al primer semestre, fins als 3,8 milions comparat amb 3,05 milions al mateix període de fa un any. La facturació es va situar en 115 milions, un increment del 25%, amb un EBITDA de 13 milions, un 40% per sobre de 2019.

  • 2,75€
  • 0,73%

L'empresa ha dit que, en un context encara marcat per la crisi de la Covid-19, les vendes segueixen el ritme de creixement del primer trimestre, impulsades per la incorporació de la nova àrea osteoarticular, així com per les vendes de medicaments essencials requerits pel sistema sanitari.

Les despeses de personal creixen un 14%, reflectint la integració de la nova xarxa de vendes osteoarticular essencialment, mentre les altres despeses d'explotació augmenten un 8%, per sota del creixement d'ingressos.

L'amortització augmenta un 57% degut en part a les noves inversions, però sobretot per l'impacte de l'amortització d'actius intangibles associats al nou negoci, que suposa 2,4 milions, el 30% del total d'aquesta despesa.

Les tres divisions de la companyia presenten creixements positius de la xifra de vendes. La divisió de Tecnologies Farmacèutiques representa el 48% de les vendes al 2020. El creixement del 14% s'ha aconseguit gràcies a la fabricació i venda de medicaments essencials vinculats a la crisi sanitària de la Covid-19, principalment sedants, analgèsics i relaxants musculars, tant al mercat nacional, principal destí, com a d'altres mercats europeus.

La divisió de Productes d'Especialitat creix un 82% gràcies a la nova àrea terapèutica osteoarticular, que aporta unes vendes de 14 milions d'euros. La resta de la divisió, centrada en dermatologia i salut de la dona, aconsegueix un creixement del 6%, malgrat que aquest ritme pot alentir-se per la interrupció de la visita mèdica a pacients que redueix el nombre de noves receptes expedides.

L'àrea de Consumer Healthcare creix un 4% en vendes. La crisi sanitària ha afavorit el creixement de les gammes OTC de desinfecció (alcohols, clorhexidines, etc), així com unes certes gammes de complements nutricionals orientades a l'enfortiment del sistema immune, energia, vitalitat i son, principalment que han tingut creixements excepcionals i han compensat l'alentiment d'altres com el control de pes.

Per àrees geogràfiques, el mercat nacional representa un 47% del negoci i ha tingut creixements de l'ordre del 50% en aquest primer semestre, afavorit pel consum de medicaments essencials i pel nou negoci osteoarticular, que concentra gairebé el 90% de les seves vendes a Espanya.

Els mercats europeus han tingut un menor creixement (+3%) en part per la priorització del proveïment del mercat nacional.

La resta de països, que en conjunt representen l'11% de les vendes, presenten un creixement del 34% respecte a l'any anterior.

IMPACTES I "OPORTUNITAT" DE LA COVID

Reig Jofre ha explicat que, malgrat els impactes de la Covid, en conjunt positius per als ingressos de la companyia, ha ampliat les seves línies de finançament per poder fer front a contingències davant escenaris de major incertesa, si bé no es preveu necessitat d'utilització en els pròxims mesos.

Les mesures de seguretat i control implementades i la potenciació del teletreball han permès mantenir els nivells d'activitat sense sofrir impacte a les Plantes de Fabricació i Centres Logístics a Barcelona, Toledo, Malmö i Niça.

Les necessitats de resposta a la Covid-19 poden derivar en projectes en diferents divisions, ha assenyalat l'empresa.

Noticias relacionadas

contador