Reig Jofre ha comunicat aquest dijous que ha aconseguit una fita important junts amb el seu partner Maruishi Pharmaceutical al Japó: la comercialització de 15 milions de vials de Remifentanilo, un anestèsic intravenós d'última generació d'ús hospitalari que es fabrica a Barcelona.
- 2,57€
- 0,00%
En concret, aquest anestèsic es produeix a la planta d'injectables estèrils i liofilitzats de Reig Jofre. De fet, la companyia explica que les plantes "són responsables de la producció del 30% del subministrament mundial de dosi d'aquest anestèsic" d'acció ultracurta, que garanteix l'estabilitat hemodinàmica necessària per a un control òptim de l'anestèsia en les intervencions quirúrgiques.
Aquest anestèsic no s'acumula a l'organisme, cosa que "permet una ràpida recuperació del pacient durant el període postoperatori", detalla Reig Jofre, que confirma que té previst seguir subministrant aquest anestèsic al Japó durant els propers anys i continuar creixent amb la demanda del mercat, gràcies a l'experiència i coneixements de Maruishi en aquest camp, recolzats per la "excepcional relació de confiança i col·laboració entre les dues empreses".
"L'experiència acumulada al Japó, el segon mercat farmacèutic més gran del món, amb una població que supera els 125 milions d'habitants, ha obert la porta a la creació de noves oportunitats comercials", afegeix la companyia, que afirma que això "permetrà expandir la gamma de productes de la unitat de Pharmaceutical Technologies en aquest mercat de gran complexitat, caracteritzat per rigorosos estàndards reguladors i de qualitat”.
A més, preveu l'expansió d'aquest anestèsic intravenós a altres països d'Àsia i Amèrica del Sud, on el seu "excel·lent perfil hemodinàmic podria resultar molt beneficiós".
De fet, la internacionalització representa un dels "pilars estratègics" a l'expansió de Reig Jofre. Des de l'obertura dels mercats al Japó el 2016, les Filipines el 2017, Indonèsia el 2018, Corea del Sud i Myanmar el 2019, Àsia ha mantingut el seu estatus com a àrea geogràfica estratègica a causa de la seva "potencial de creixement", indica.
També detalla que l'"especialització" en el desenvolupament i la producció asèptica de medicaments injectables estèrils d'ús hospitalari, majoritàriament desenvolupats pels equips d'R+D, ha estat "un dels elements clau en l'expansió global de la companyia".
Actualment, diu Reig Jofre, "aproximadament el 60% de la facturació prové d'operacions fora d'Espanya, amb una sòlida presència a Europa a través d'equips propis a França, Bèlgica, Portugal, Suècia, Polònia i el Regne Unit i de la confiança d'una extensa xarxa de 160 partners comercials a més de 70 països a tot el món”.
Ignasi Biosca, CEO de la companyia, ha celebrat "amb gran satisfacció" la fita aconseguida al Japó, que "ha estat possible gràcies a l'excepcional relació forjada i consolidada entre les nostres companyies durant més d'una dècada". "Des dels nostres primers contactes el 2013 hem construït aquesta relació sobre els pilars de la confiança, una comunicació transparent i una profunda alineació d'objectius. Als negocis, igual que a la vida, el temps i el compromís són ingredients essencials per establir vincles sòlids", ha destacat.
Katsuhito Inoue, president i director representant de Maruishi Pharmaceutical, ha dit que estan “molt contents que la col·laboració entre diverses empreses d'Europa i el Japó hagi tingut un gran èxit i hagi contribuït a alleujar el dolor intens en pacients en entorns d'atenció aguda. Continuarem compromesos amb l'atenció mèdica enfortint la nostra col·laboració”.
Finalment, Raúl Díaz-Varela, CEO de Kern Pharma, que contribueix amb la seva capacitat de síntesi del principi actiu a la seva planta de Terrassa, ha assenyalat que a la seva companyia "som especialistes en la producció de substàncies estupefaents per al maneig de l'anestèsia i el dolor, però l'entrada al mercat del Japó va suposar un repte tant a nivell regulatori com de les exigències de qualitat, gràcies a l'esforç de les cinc companyies involucrades en el projecte, hem aconseguit donar als pacients i als metges japonesos una nova alternativa per al tractament”.