solaria 2

"El cost rècord de capex solar juntament amb preus capturats esperats similars significa, al nostre parer, un augment en els retorns", assenyala RBC sobre Solaria. L'entitat eleva el preu objectiu a la companyia, dels 16 als 18 euros. Destaquen que l'augment de rendibilitat i la gran desconnexió amb el sector privat podrien ser els missatges principals de Solaria a finals d'aquest mes.

  • 10,85€
  • 0,37%

Com detallen al seu darrer informe, serà el 28 de setembre quan Solaria celebri el seu 'Capital Markets Day'. Aquell dia, RBC creu que la companyia intentarà explicar les implicacions de la reducció de la despesa de capital en la rendibilitat. "En base als supòsits de Solaria descrits en la seva presentació del primer trimestre, calculem que la TIR del projecte ara podria ser del voltant del 15%".

Pel que fa a la capacitat, assenyalen que els 1,5 GW en construcció per a l'estiu de 2024 “ens semblen clars i creiem que Solaria intentarà donar més detalls sobre els 1,5 GW per a l'estiu de 2025 i sobre la seva orientació de 6,2 GW". Respecte als PPA i el finançament, consideren que Solaria mantindrà la seva política, "però atès que la companyia prefereix no comprometre's fins a prop del COD de l'actiu, no esperem res aviat significatiu. Però sí esperem que aviat es produeixin nous acords de cofinançament del BEI".

Sobre la no rotació d'actius, a RBC no descarten més operacions tipus País Basc en què després de vendre el 30% del projecte i mitjançant crèdits fiscals Solaria va finançar tot el seu capex i encara manté el 70% del projecte. Destaquen que Itàlia és el principal país d'expansió internacional (excloent-ne Portugal) i esperen més aclariments sobre la seva cartera i possiblement alguns objectius inicials d'instal·lació.

A més, opinen que la hibridació i les bateries seran claus per al creixement a mitjà termini, "però és poc probable que siguin rellevants durant els propers dos anys".

Noticias relacionadas

contador