ep archivo   logo de banco santander 20231117121403
BANCO SANTANDER - Archivo

RBC ha pujat el preu objectiu a Santander, fins als 4,60 euros des dels 4,30 euros previs, "i reiterant la nostra recomanació de sector perform" després de la publicació dels resultats de l'entitat. A més, han actualitzat les estimacions.

Com detallen al seu darrer informe, l'estimació del nivell de guanys abans dels impostos (PBT, per les sigles en anglès) de RBC per a Santander per a l'any fiscal 2024 augmenta un 4%.

"Impulsat per un major NII (principalment Espanya, Portugal, EUA i Brasil), així com per majors ingressos comercials (àmpliament distribuïts a totes les regions), parcialment compensats per menors altres ingressos operatius (en gran mesura impulsats per una hiperinflació més gran a Argentina), més costos (apreciació del dòlar i més suposats d'inflació a totes les regions) i més deterioraments (CoR als EUA i FX)”.

Els analistes assenyalen que “els moviments canviaris des de la nostra última actualització no tenen un impacte material en les nostres estimacions a nivell de PBT del grup”.

A nivell divisional, "les betes de dipòsits inferiors a les previstes a Portugal i Espanya, així com una expansió del NIM lleugerament més ràpida del que s'esperava al Brasil a mesura que baixa la taxa Selic, impulsen les nostres estimacions per a l'any fiscal 2024 a l'alça".

Afegeixen que la normalització de la qualitat dels actius als Estats Units, així com els ajustos per hiperinflació més grans del que s'esperava a Argentina, actuen com a compensacions parcials.

"El nostre nou ROTE ex AT1 reportat per a l'any fiscal 2024 del 14,6% (anteriorment 13,6%) està en línia amb el consens emergent de Visible Alpha, però es manté per sota de la guia del 15%-17%". El nostre supòsit de creixement dels ingressos per comissions inferior al previst, així com el nostre nivell conservador de CoR de 124 punts bàsics, són els principals impulsors del nostre ROTE per sota del previst per a l'any fiscal 2024”, diuen.

RBC també fa referència a un possible obstacle per als ingressos brasilers. Amb els resultats del tercer trimestre del 2023, Santander va afirmar que seguia esperant un creixement seqüencial de l'INI al Brasil. "Si bé la trajectòria esperada de Selic dona suport al creixement de l'NII al Brasil, observem que l'aprovació per part del Congrés i el Senat del Brasil d'un límit a la taxa d'interès anual màxim aplicable al deute de targetes de crèdit a terminis i renovables podria obstaculitzar l'expansió dels ingressos".

Estimen que la mesura podria reduir el PBT brasiler entre un 5% i un 15% o entre un 1% i un 3% a nivell de grup segons el PBT de consens de l'any fiscal 2024.

Noticias relacionadas

contador