ep archivo   iberdrola repartira una remuneracion de 137 millones de euros entre sus mas de 15600
IBERDROLA - Archivo

Recollim per a vosaltres les impressions dels analistes sobre els resultats dels nou primers mesos d'Iberdrola, període durant el qual la companyia ha aconseguit un benefici net de 5.471 milions (+50%). A més, ha elevat previsions de benefici per al conjunt del 2024 i ha comunicat un augment del 14% en el dividend.

  • 13,95€
  • -0,53%

Renta 4. Destaca que els comptes del període continuen recollint de manera extraordinària els efectes positius de les plusvàlues per la venda d'actius a Mèxic (1.717 milions d'euros a nivell d'EBITDA i 1.165 milions a nivell de benefici net) ja reflectits al primer semestre. Indica que el benefici net del període ha superat les seves previsions "amb certa comoditat", així com l'objectiu del 2024, període per al qual Iberdrola preveu un benefici net de 5.500 milions (+14%).

Jefferies. Diu que els resultats del tercer trimestre estanc han superat les expectatives, amb un EBITDA de 3.700 milions d'euros, un 7% per sobre del que preveien, amb un augment del 13% interanual.

"L'increment interanual prové d'una combinació de xarxes més grans al Regne Unit i als EUA, així com del negoci de generació i clients (EP&C) a Espanya. El resultat superior en comparació amb les nostres estimacions es deu a un fort tercer trimestre en generació i clients als EUA i Resta del Món, a més d'un bon exercici a les xarxes del Brasil", escriu Jefferies.

"El deute net va ser de 47.600 milions d'euros, un augment de 2.400 milions respecte a la dada del primer semestre del 2024. Iberdrola ha reiterat la seva previsió de creixement de guanys nets per a l'any fiscal 2024 en doble dígit, incloent-hi aquesta vegada un creixement específic del +14%, un 2% per sobre de les estimacions de Jefferies”.

Iberdrola ha comunicat que celebrarà el seu proper Capital Markets Day a la tardor del 2025.

Noticias relacionadas

contador