ep archivo   logo de qualcomm
EUROPA PRESS - Archivo

Les accions de Qualcomm cauen gairebé un 3% a Wall Street després que Bloomberg hagi informat que l'empresa britànica de disseny de xips Arm vol cancel·lar una llicència clau per a la companyia nord-americana.

  • 17,00£
  • -0,06%
  • 166,60$
  • -3,80%

Segons Bloomberg, Arm Holdings vol cancel·lar una llicència que permet al seu soci Qualcomm utilitzar la propietat intel·lectual d'Arm per dissenyar xips, cosa que agreuja la seva disputa legal sobre tecnologia vital per a telèfons intel·ligents.

Arm ha donat a Qualcomm un avís de 60 dies sobre la cancel·lació del seu anomenat 'acord de llicència arquitectònica', segons un document al qual ha tingut accés Bloomberg. El contracte permet a Qualcomm crear els seus propis xips basats en estàndards propietat d'Arm.

Aquest enfrontament amenaça d'agitar els mercats de telèfons intel·ligents i ordinadors, a més d'interrompre les finances i operacions de dues de les empreses més influents en la indústria dels semiconductors. Arm s'enfonsa un 5,8% a la borsa.

Qualcomm ven centenars de milions de processadors anualment, una tecnologia utilitzada a la majoria dels telèfons intel·ligents d'Android. Si la cancel·lació entra en vigor, l'empresa es podria veure obligada a deixar de vendre productes que representen gran part dels seus ingressos, que ronden els 39.000 milions de dòlars, o enfrontar-se a reclamacions per danys massius.

Aquest moviment intensifica una lluita legal que va començar quan Arm va demandar Qualcomm, un dels seus clients més grans, per incompliment de contracte i violació de marques registrades el 2022. Amb l'avís de cancel·lació, Arm està donant a l'empresa nord-americana un termini de vuit setmanes per resoldre la disputa.

contador