Quabit Immobiliària ha registrat unes pèrdues de 49,86 milions d'euros durant els sis primers mesos d'enguany enfront del benefici de 850.000 euros que va registrar en el mateix període de 2019. El Resultat d'Explotació (–46,3 milions d'euros), s'ha vist impactat negativament per la provisió de deterioració del valor del sòl, per un import de 37,6 milions i per altres provisions per import de 2,5 milions d'euros", explica la companyia.
- 0,40€
- -1,48%
Noticia relacionada
Quabit acuerda una reestructuración de su deuda por 123,2 millones de eurosAquesta provisió afecta, principalment, a la cartera de sòl en planejament, ja que és el sòl que demana més esforç inversor i un horitzó temporal de realització més prolongat, la qual cosa fa que el seu valor raonable sigui més sensible a la previsible retracció de la demanda, segons explica la firma.
L'EBITDA del primer semestre empitjora un 48% (–7,8 milions d'euros) perquè els habitatges lliurats han aportat un marge brut percentual menor que les de 2019, degut fonamentalment a les tensions en els costos de construcció i l'increment de les despeses financeres pels retards en els projectes que ha generat la crisi de la COVID-19.
"Aquest efecte s'hauria d'anar corregint en el segon semestre pel doble impacte de la millora en marge brut percentual i de les mesures adoptades per a reduir les despeses d'estructura", afegeix Quabit. No obstant això, la immobiliària gairebé va quadruplicar (+277,5%) la seva facturació en els sis primers mesos d'enguany, fins a 73,15 milions d'euros.
En l'actual context, la companyia ha paralitzat alguns projectes de promocions el llançament comercial de les quals estava previst per a l'any 2020 i quatre obres d'edificació amb ritmes baixos de comercialització que no permeten encara l'obtenció del finançament a través de préstec promotor.
A això cal afegir, segons explica la firma, els retards en les tramitacions administratives i en els ritmes d'execució d'obres de la resta de les promocions, que ha suposat un retard d'uns tres mesos sobre la planificació prevista, si bé s'ha recuperat parcialment en els mesos posteriors a l'acabament de l'estat d'alarma.