ep iberdrola vende el arrendamiento del terreno del parque eolico marino kitty hawk north a dominion
IBERDROLA

L'emirat de Qatar, a través del seu fons sobirà Qatar Investment Authority, ha comunicat al govern espanyol el seu desig d'augmentar la seva participació actual del 8,7% en Iberdrola per sobre del 10%, i per això necessita autorització prèvia de l'Executiu, segons informa Expansión aquest divendres.

  • 13,72€
  • 1,44%

Els analistes de Banc Sabadell, que aconsellen sobreponderar el valor, amb un preu objectiu de 13,63 euros per acció, comenten que "ja s'especulava amb la notícia des de principis de setembre", i per això "no sorprendria, si es confirma ".

Segons la seva opinió, "tot sembla apuntar que Qatar no vol perdre pes en el context energètic global davant de l'emirat veí (i rival econòmic) Abu Dhabi, després del desplegament d'aquest últim".

"En tot cas", afegeixen aquests analistes, "Qatar, present en Iberdrola des del 2011, seguiria ostentant el pes accionarial més gran en la companyia, seguit de Blackrock (5,395%) i Norges (3,116%)".

Segons la valoració, "una pujada accionarial de Qatar no tindria conseqüències per a la gestió de l'entitat i estaria més relacionada amb la composició del Consell". Així, recorden que "Qatar ja va mantenir més exposició en la companyia el 2017", quan va arribar al 9,7% del capital.

Aquest dijous, el president d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, va assegurar davant de més de 300 treballadors i directius que la companyia té oportunitats d'inversió per més de 100.000 milions d'euros per als sis anys vinents.

Noticias relacionadas

contador