ep archivo   planta de acerinox
ACERINOX - Archivo

Dins de l'IBEX 35, dos valors han destacat per sobre de la resta aquest dimarts: ArcelorMittal (+4,71%) i Acerinox (+3,67%). Les companyies registren pujades després de les mesures d'estímul que ha anunciat la Xina i que beneficiarien la seva economia i, per tant, les importacions.

  • 9,88€
  • 0,36%
  • 23,25€
  • 4,64%

El Banc Popular de la Xina (PBoC) ha donat a conèixer una sèrie de mesures destinades a donar suport a l'economia, frenada per la crisi immobiliària i la baixa confiança dels consumidors.

"Reduirà la quantitat de diners que els bancs han de mantenir en reserva al nivell més baix des d'almenys 2020, alhora que reduirà una taxa de política clau. El PBoC també ha donat a conèixer un paquet per recolzar el reprimit mercat immobiliari del país", destaquen els analistes d'ING.

Assenyalen que, després de conèixer les noves polítiques de suport a l'economia, "els metalls industrials han pujat lleument, mentre que els preus del mineral de ferro SGX han pujat més del 4%".

Mentrestant, a Deutsche Bank comenten que l'excés d'oferta continua pesant sobre el sector global de l'acer i, encara que els preus nord-americans es mantenen ferms, la caiguda dels preus de les matèries primeres per a la fabricació d'acer, la feble demanda i les importacions segueixen soscavant els preus a Europa".

Per la seva banda, esperen que aquesta debilitat continuï a curt termini abans que es produeixi una possible recuperació a finals del 2024 i el 2025.

"Encara que les valoracions suggereixen que les accions d'acer europees continuen sent atractives, seguim sent selectius". La seva principal elecció en acer al carboni és ArcelorMittal, "que hem millorat recentment": "Creiem que la cartera més sòlida i la cartera de creixement de meitat de cicle ofereixen un potencial alcista important".

Als últims resultats, els del segon trimestre, ArcelorMittal va reconèixer "que les condicions actuals del mercat són insostenibles: l'excés de producció de la Xina en relació amb la demanda està donant com a resultat diferencials d'acer interns molt baixos i exportacions agressives". Va guanyar 504 milions de dòlars.

Mentrestant, el benefici net d'Acerinox va ser de 62 milions d'euros, xifra que suposa una disminució del 57% enfront del que es va obtenir durant el mateix període del 2023, encara que és un 17% superior al del primer trimestre del 2024, per les complicades condicions de mercat dels acers inoxidables.

Noticias relacionadas

contador