ep el presidente ejecutivo de puig marc puig
Alberto Paredes - Europa Press

La sortida a borsa de Puig és cada cop més a prop. La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha autoritzat el fullet d'oferta pública de venda (OPV) del grup cosmètic, que oferirà entre 106.530.612 i 118.636.362 accions de classe B a un preu d'entre 22 i 24,5 euros per títol. El preu definitiu serà fixat el 30 d'abril que ve i la intenció del grup català és la de sortir a borsa el dia 3 de maig.

Amb aquestes xifres, la capitalització borsària de Puig se situarà entre els 12.700 i els 13.900 milions d'euros, assumint un valor idèntic per a les accions de classe A i de classe B. Segons consta al fullet, el capital social de la societat és de 144 milions d'euros i el formen 475 milions d'accions de classe A de 0,30 euros de valor nominal cadascuna i 25 milions d'accions de classe B de 0,06 euros de valor nominal cadascuna.

Així mateix, segons ha detallat la companyia, el nombre d'accions d'oferta primària serà entre 51.020.408 i 56.818.181 títols de classe B, mentre que l'oferta secundària estarà compresa entre 55.510.204 i 61.818.181 accions. L'objectiu de la companyia és col·locar fins a 3.000 milions d'euros en el rang més alt de les seves estimacions: 1.250 milions amb una ampliació de capital, així com 1.360 milions més que la mateixa companyia vendrà de les ja existents. Finalment, Puig col·locarà 390 milions més en una potencial ampliació de l'oferta, que podran o no executar els bancs col·locadors.

D'altra banda, Puig preveu emetre entre 17,1 i 16,1 milions d'accions de classe B addicionals subscrites pels accionistes de Charlotte Tilbury i Byredo. En aquest sentit, el fullet recull que cap d'aquests nous accionistes minoritaris no controlarà un 3% o més del capital.

La societat té la intenció d'utilitzar els ingressos captats per a "fins corporatius generals", com ara el refinançament de les adquisicions de les participacions addicionals a Charlotte Tilbury i Byredo, així com a refinançar "els imports disposats sota les nostres línies de crèdit per finançar el dividend distribuït amb càrrec a la prima d'emissió el 5 d'abril de 2024" o a reduir la part corrent del seu deute no corrent, que ascendia a 279,4 milions d'euros el 31 de gener de 2024 i a 283,9 milions d'euros a 31 de desembre del 2023. També a finançar "qualsevol inversió estratègica i despesa de capital futurs".

De la mateixa manera, el fullet recull que la família Puig ostentarà, en funció del preu final, entre el 90,9% i el 91,8% dels drets de vot un cop conclogui el procés; no obstant això, no tindran més d'un 68% de totes les accions. Això es deu que la divisió per classes de les accions atorgarà 5 drets de vot a les accions de classe A, mentre que les accions de classe B només tindran un dret a vot. En aquest sentit, el fullet adverteix que "l'estructura de vot de doble classe podria donar lloc a situacions en què la família Puig podria tenir interessos empresarials que no estiguin alineats amb els dels titulars d'accions de classe B", així com que la influència de la família Puig "també podria descoratjar possibles intents d'adquisició que podrien beneficiar els titulars d'accions de classe B".

"Per a la companyia, convertir-se en una empresa que cotitza a borsa implica un major nivell d'escrutini per part del mercat en general, garantint que les properes generacions de la família Puig estiguin subjectes als estàndards més alts possibles mentre dirigeixen la companyia a la direcció estratègica correcta. Això permetrà a la companyia competir millor al mercat internacional de la bellesa durant la propera fase de desenvolupament de la companyia”, expliquen al fullet. Com a resultat de l'OPV, afegeixen, les estructures corporatives i de capital de Puig "s'alinearan millor amb les de les millors empreses familiars del sector de la bellesa d'alta gamma a nivell mundial".

Aquest divendres 19 començarà l'elaboració del llibre d'ordres (bookbuilding) i es tancarà el 30 d'abril, data en què es coneixerà el preu i la mida final de l'OPV de la cosmètica catalana abans de la previsible sortida a borsa. 3 de maig.

El 2023, Puig va aconseguir uns beneficis de 465,2 milions d'euros, un 16% més que el 2022, gràcies a un augment del 19% dels ingressos, que van escalar fins als 4.304 milions d'euros a l'últim exercici.

Noticias relacionadas

contador