ep archivo   el presidente ejecutivo de puig marc puig interviene durante la inauguracion de la
Alberto Paredes - Europa Press - Archivo

Puig se situa entre els valors de l'IBEX que millor ho fan aquest dilluns mentre segueix celebrant els estímuls provinents de la Xina que el van impulsar la setmana passada a la borsa, tant a ell com a altres títols del sector del luxe i el consum discrecional. A més, avui s'està veient animat també per l'anunci de Jefferies, que ha iniciat la seva cobertura amb un consell de compra i un preu objectiu de 25,65 euros, xifra que implica un potencial de pujada del 26% des dels nivells actuals de cotització.

  • 20,83€
  • 1,07%

"Veiem un punt d'entrada atractiu per jugar a l'encara fort mercat de fragàncies, després de la correcció a causa dels resultats del primer semestre. Amb una taxa de creixement anual compost de les vendes comparables (CAGR LFL) del 8,5% i un palanquejament operatiu més gran, esperem una revaloració enfront de la valoració actual (o un descompte d'aproximadament el 20% respecte als seus parells) a mesura que es reforci la seva credibilitat", indiquen aquests analistes.

Puig va publicar resultats el 6 de setembre passat, amb un benefici de 154 milions d'euros al primer semestre, un 27% menys. Les seves accions es van enfonsar aquell dia un 13,65%.

Jefferies descriu Puig com una empresa, en essència, de fragàncies (aproximadament el 68% de les vendes), amb marques pròpies com Rabanne, Carolina Herrera i Jean Paul Gaultier, complementades per "un espectacular portafoli de nínxol", que inclou Byredo, Penhaligon's i L'Artisan.

"No obstant, com a compradora activa, l'empresa s'ha diversificat en maquillatge (18% de les vendes, principalment Charlotte Tilbury) i cura de la pell (10% de les vendes, també Charlotte Tilbury juntament amb Uriage, Apivita, Kama Ayurveda, Loto del Sud i, a partir del 2024, Dr. Barbara Sturm).

Afegeix la companyia que la sortida a borsa de Puig, que va tenir lloc el mes de maig passat, es va produir en un moment complicat per al creixement del mercat de bellesa, just quan va arribar una desacceleració.

“Si bé el creixement està disminuint, les fragàncies continuen sent el punt brillant clar més de tres anys després del cicle. La fixació de preus contribuirà menys en el futur, però veiem impulsors estructurals com la premiumització, unisex/homes i la continuïtat i estabilitat a l'adopció de productes de Puig a la regió d'Àsia-Pacífic", explica Jefferies.

Aquests analistes sostenen també que la valoració de Puig és "raonable" i subratllen el seu "sòlid historial de fusions i adquisicions reeixides". Indiquen que la seva proposta és “única”, ja que els fundadors/propietaris volen seguir molt involucrats i participar en el futur creixement després de la transició inicial.

"Encara que esperem que la integració sigui al focus dels propers anys, considerem que l'historial és un avantatge competitiu per activar el creixement inorgànic en el futur", conclouen.

Noticias relacionadas

contador