• Les vendes del primer trimestre de 2017 van arribar als 1.067 milions d'euros, un creixement del 19%
ep prosegur cash
EUROPA PRESS

Prosegur va registrar un benefici net atribuïble a la seva activitat de 53 milions d'euros durant el primer trimestre del 2017. Aquesta xifra representa un increment del 11,8% en comparació del mateix període de l'exercici anterior. Respecte als costos associats al procés de sortida a borsa de Prosegur Cash, la xifra se situa als 40 milions d'euros.

  • 1,92€
  • 1,37%

Les companyia ha destacat que, després de la sortida a borsa de Prosegur Cash, ha assolit els objectius plantejats. "S'ha creat un operador cotitzat enfocat en exclusiva a la indústria de la logística de valors i gestió d'efectiu, que aspira a liderar el procés de consolidació internacional del sector. A més, l'operació està permetent ja impulsar l'activitat de la resta de línies de negoci de Prosegur, fonamentalment orientada al creixement de clients a l'àrea d’Alarmes i a la inversió en noves tecnologies per a la resta de negocis del grup", ha apuntat a la nota de resultats.

Les vendes del primer trimestre de 2017 van arribar als 1.067 milions d'euros, un creixement del 19% respecte als tres primers mesos de 2016. En aquest període és ressenyable, segons la companyia, el creixement orgànic de les tres línies de negoci, que va aconseguir un 12,5% i al qual va acompanyar una taxa de canvi favorable.

L'EBITDA s'ha situat en 134 milions d'euros davant els 111 milions del primer trimestre del 2016. L'EBIT ha obtingut una millora del 21%, fins a arribar als 102 milions d'euros. Respecte a les despeses associades al procés de sortida a borsa de Prosegur Cash, l'EBITDA se situa en 130 milions d'euros i l'EBIT en 98 milions d'euros.

Pel que fa a l'evolució de l'activitat per línies de negoci, les vendes de Prosegur Seguretat, unitat de negoci de vigilància i tecnologia, han registrat un creixement del 13%, fins als 418 milions d'euros, sense considerar el negoci al Brasil (les vendes de Prosegur Seguretat al Brasil van arribar als 101 milions d'euros durant el primer trimestre de 2017). Prosegur Alarmes, divisió d'alarmes residencials i per negocis, ha incrementat les seves vendes un 20%, fins als 61 milions d'euros durant el període.

L'aspecte més destacat del període, segons la companyia, correspon a la reducció del deute financer net en 695 milions d'euros i que s'explica gairebé íntegrament pels ingressos generats per la sortida a borsa de Prosegur Cash. D'aquesta manera, el deute financer net mostra una situació negativa de 17 milions d'euros al final del primer trimestre.

El flux operatiu de caixa ha passat de 18 milions d'euros durant el primer trimestre del 2016 a 24 milions durant el mateix període aquest any. Aquestes dades impliquen una millora en més de 200 punts bàsics de la taxa de conversió d'EBITDA en caixa i arriben a una taxa de conversió del 18.2% aquest trimestre.

Noticias relacionadas

contador