• Les seves accions cauen fins a 3,11 euros a causa del fort descompte sobre el preu de mercat
  • El més positiu és que aconseguirà reduir de manera molt important el seu deute
  • El més negatiu és que suposaran una important dilució per als actuals accionistes
ep encuentro informativo presidente grupo prisa juan luis cebrian

Les accions del grup de comunicació Prisa es desplomen un 10% en borsa, fins a 3,11 euros per títol, després que la companyia anunciés divendres passat dues ampliacions de capital per valor de 550 milions d'euros de manera conjunta, una de 450 milions i una altra de 100 milions.

  • 0,34€
  • 0,00%

La primera ampliació de 450 milions es realitzarà a través de l'emissió de 375 milions d'accions noves d’1,20 euros. La capitalització borsària de Prisa és de tan sols 258 milions d'euros, de manera que les operacions anunciades suposen que ampliarà per capital per unes dues vegades el seu valor en borsa.

L'empresa ha intentat aturar la seva caiguda borsària enviant un nou fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), en el qual detalla que compta amb "compromisos ferms" i "mostres d'interès rebudes d'accionistes actuals per a la subscripció de la ampliació de capital "que representen el 48,4% del capital.

"La societat", afegeix Prisa, "continua treballant per incrementar aquests compromisos de subscripció i ha rebut ofertes de diverses entitats financeres per assegurar l'ampliació en la part que no quedi subscrita pels accionistes actuals".

UNA ALTRA AMPLIACIÓ DE 100 MILIONS

A més, es realitzarà una altra ampliació de 100 milions d'euros, mitjançant l'emissió de 50 milions d'accions a 2 euros. Tot i que aquesta operació està condicionada al refinançament del deute del grup "en termes i condicions satisfactoris" per als accionistes de la companyia, de manera que el deute restant tingui un perfil "més ajustat a la generació de caixa dels negocis". Aquesta operació està dirigida als creditors que posseeixen deute de la companyia i que vulguin "capitalitzar voluntàriament".

Els analistes de Banc Sabadell, que han reiterat el consell de 'vendre' sobre l'empresa, els principals actius de la qual són Editorial Santillana, el diari 'El País' i la 'Cadena Ser', afirmen que la venda de Media Capital per 440 milions d' euros i l'ampliació de capital anunciada serviran per fer front als venciments de deute el 2018, per valor de 956 milions d'euros. Això, al seu torn, reduirà el palanquejament un 64% i retallarà la ràtio del deute net sobre l'EBITDA fins a 2/2,3 vegades des del ràtio de 5,3 vegades actual.

No obstant això, les ampliacions de capital causaran una important dilució als accionistes, ja que el nombre d'accions es multiplicarà per més de 5,4. "A causa de la magnitud de les ampliacions, la important dilució i la necessitat de seguir tancant acords amb accionistes i asseguradors, mantindríem cautela en el valor", recomanen aquests experts.

RELLEU DE CEBRIÁN

D'altra banda, Prisa ha confirmat que ha activat el pla de successió per al seu conseller delegat, Juan Luis Cebrián, però aquest procés ha començat amb certa polèmica. En principi, Javier Monzón, expresident d'Indra, anava a ser nomenat membre del consell d'administració com a pas previ a la seva posterior nomenament com a president.

No obstant això, Monzón ha retirat la seva candidatura en constatar que no se li garanteixen tots els poders executius a la companyia en una primera fase i que no disposa del suport unànime dels principals accionistes. Monzón anava a ser nomenat vicepresident de Prisa fins al desembre, quan assumiria el càrrec de president.

No obstant això, el fons Amber, principal accionista amb el 19,2% del capital, no hi hauria atorgat el seu suport exprés a la candidatura de Monzón, que sí que compta amb l'aval d'altres socis com Santander, Telefónica o La Caixa.

Noticias relacionadas

contador