ep archivo   logo de grupo prisa en domicilio social en la gran via 32 de madrid espana a 19 de
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

Prisa ha aclarit que la companyia està actualment analitzant diferents alternatives estratègiques amb la finalitat de reduir el deute financer del grup i els costos financers associats amb aquest, sense que fins ara s'hagi adoptat cap decisió.

  • 0,34€
  • -1,17%

Així ho ha comunicat a través de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) com a resposta a diverses notícies aparegudes a diversos mitjans de comunicació.

S'hi informava que Prisa estaria negociant amb algun grup de comunicació amb l'objectiu que entrés al capital de la companyia. També s'apuntava a les possibles intencions de venda de les principals capçaleres.

El president de Prisa, Joseph Oughourlian, explicava aquesta setmana durant la presentació de resultats que, "malgrat la situació d'incertesa econòmica a nivell mundial, el grup està aconseguint una millora significativa a tots els indicadors clau, tant operatius com financers. Aquesta evolució mostra que estem en bon camí i esperem poder tancar l'any complint amb els objectius fixats, sent conscients de l'escassa visibilitat que tenim per als propers mesos, amb un entorn macroeconòmic altament complex”.

Així mateix, el president reafirmava el seu compromís i el del conjunt del Consell d'Administració per reduir el deute del grup, "un objectiu que assumeixo en primera persona i en què posaré tot el meu afany perquè mai més torni a condicionar l'estratègia de negoci de la companyia".

Prisa va situar el seu deute financer net als primers nou mesos de l'any en 915 milions d'euros, enfront dels 825 milions de desembre del 2021.

contador