ep archivo   nuevo porsche 911 gt3 pack touring
PORSCHE - Archivo

La incursió del grup Volkswagen dins de la Fórmula 1 es podria donar el 2026 mitjançant dues de les seves principals marques: Porsche i Audi. Totes dues estan negociant per entrar en un dels espectacles automobilístics més grans del món al costat d'equips ja assentats a la graella, com Red Bull Racing i McLaren.

  • 101,80€
  • 2,67%

D'una banda, el conseller delegat de Volskwagen, Herbert Diess, ha avançat pocs detalls sobre la incursió de Porsche a la Fórmula 1, encara que ha afirmat en una conversa amb residents locals a Wolfsburg (Alemanya) que té "plants força concrets", tal i com recull Bloomberg.

En el cas de la marca sota la qual hi ha automòbils com el Cayenne o el 911, s'ha negociat amb Red Bull Racing un possible acord per anar junts dins de la Fórmula 1.

Audi, una de les seves marques germanes, ha parlat amb McLaren sobre això. Tot i això, no s'ha avançat en la presa de decisions o l'equip al qual unir-se.

Aquests plans del grup Volskwagen per entrar al gran circ de la Fórmula 1 formen part d'una estratègia d'impulsar el seu valor de marca, ja que la presència més gran de la competició a la Xina i als Estats Units, amb més carreres als dos llocs i horaris que els beneficien, suposen un atractiu més gran i una via per la qual créixer.

A això cal sumar l'impuls 'verd' que vol donar la FOM, organitzador del campionat, amb combustibles sintètics a partir del 2026 com a part del pla per arribar a ser neutra en carboni a finals de la dècada. Aquest canvi suposaria una oportunitat per al grup Volkswagen.

Bloomberg també ha avançat que les dues marques estan treballant en el desenvolupament de motors de competició, mentre que els projectes segueixen en converses.

Noticias relacionadas

contador