- El marge d'interessos ha experimentat un descens del 4,1% respecte al mateix període de l'any passat
- La companyia ha separat la gestió de l'activitat principal de la gestió del negoci immobiliari i associat
Banco Popular ha registrat un benefici net atribuït de 94 milions d'euros durant els sis primers mesos de l'any, un 50% menys que el mateix període de l'any anterior, segons ha informat l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). A més, el benefici net ordinari, sense provisions extraordinàries, ha estat de 168 milions d'euros entre gener i juny, un 10,6% menys que el mateix període de l'any anterior. El banc explica que aquesta variació es deu a la "intensa reducció dels marges" pels baixos tipus d'interès, la supressió de les clàusules sòl i la dotació de 52 milions d'euros al Fons Únic de Resolució del Banc Central Europeu (BCE).
- 0,32€
- 0,00%
- 11.467,30
- 0,24%
El benefici net ordinari, sense provisions extraordinàries, ha estat de 168 milions fins al juny
Per tal d'accelerar el ritme de desinversions d'actius no productius i potenciar les fortaleses del negoci principal, l'entitat ha destinat 106 milions d'euros a provisions extraordinàries. A l'anticipar aquestes provisions, el benefici reportat en el segon trimestre estanc ha estat zero, de manera que el benefici net acumulat el primer semestre de 2016 és de 94 milions d'euros, segons Europa Press.
Llegiu també: En directo | Resultados empresariales del segundo trimestre 2016 en España y EEUU
EL MARGE D'INTERESSOS CAU UN 4,1%
El marge d'interessos ha experimentat un descens del 4,1% respecte al mateix període de l'any passat i ha arribat als 1.080 milions d'euros, una variació que té el seu origen en l'impacte de les clàusules sòl, que ha estat de 47,1 milions d'euros, i la menor aportació de 15 milions d'euros a la cartera de renda fixa.
En canvi, la contribució del negoci típic bancari ha augmentat en 16,8 milions d'euros i continua sent el principal suport del marge d'interessos, segons el banc. Excloent l'impacte de les clàusules sòl, el marge arribaria als 1.127 milions d'euros.
El banc ha separat la gestió de l'activitat principal de la gestió del negoci immobiliari i associat
El marge brut es va situar en 1.590 milions d'euros, un 12,1% menys que el primer semestre. El 85% del mateix el constitueix el marge d'interessos i les comissions, és a dir, el negoci recurrent bancari, davant el 78% de fa un any. La ràtio de mora, d'altra banda, ha baixat per desè mes consecutiu, fins a situar-se en el 12,32%, 36 punts bàsics menys que el primer trimestre de 2016.
REESTRUCTURACIÓ
D'altra banda, el banc ha anunciat la reestructuració del seu negoci, de manera que ha separat la gestió de l'activitat principal de la gestió del negoci immobiliari i associat. L'objectiu d'aquesta divisió és que una part de l'organització estigui centrada en la generació del negoci rendible i recurrent, i l'altra en la reducció d'actius no productius i en la rendibilització del negoci immobiliari corrent.
L'entitat també emprendrà un "pla ferm" de reducció de costos per a optimitzar i adequar la capacitat productiva al nivell d'ingressos actual, que es troba "fortament pressionat" per l'entorn de tipus. "El model operatiu resultant estarà focalitzat en l'eficiència i la rendibilitat", explica el banc.
Llegiu més:
Banco Popular nomena Pedro Larena com a conseller delegat
Banco Popular se pronuncia sobre los ajustes de plantilla: 'Estamos en un proceso de análisis'
Banco Popular, lo que no se sabe de su ampliación
Banco Popular recibe peticiones por 4.000 millones de euros para su ampliación
Cinco cosas que tienes que saber sobre la ampliación de Banco Popular