polymetal kyzyl hq 5

Les accions de Polymetal International es disparen més d'un 40% a l'Stoxx 600 després que la minera anglorussa hagi anunciat que totes les seves operacions a Rússia i Kazakhstan continuen sense interrupció, alhora que ha dit que les sancions selectives contra ella són improbables.

"La tragèdia que s'està produint a Ucraïna és horrible i punyent. Lamentem la pèrdua de vides i demanem una solució pacífica i duradora del conflicte. Els nostres pensaments i oracions estan amb els afectats", ha assenyalat la companyia en una nota.

El 2021, les operacions de Polymetal al Kazakhstan van generar el 43% de l'EBITDA ajustat del grup i el 48% dels seus beneficis nets. Les operacions al Kazakhstan representen el 40% de les reserves d'or equivalent de Polymetal.

"L'abast de les activitats operatives del grup i l'orientació de la producció es mantenen estables. L'empresa revisa els projectes de capital no essencials per preservar la liquiditat i minimitzar el risc. La direcció assenyala específicament que els projectes POX-2, Flotació dels Urals, Kutyn i Prognoz no estan subjectes a revisió i la seva execució continuarà segons el previst anteriorment”, ha detallat al comunicat.

A Rússia, Polymetal ven concentrat de plata de Dukat (venut principalment a Kazakhstan i a l'est d'Àsia) i concentrat d'or refractari de Mayskoye i Nezhda (venut a Xina i Kazakhstan). La companyia ha rebut garanties dels compradors que tots els contractes existents continuen sent vàlids.

Tot i així, Polymetal ha reconegut que les vendes de lingots a Rússia s'han vist afectades per les sancions imposades pels EUA, la UE i el Regne Unit, encara que ha afegit que la demanda física nacional d'or a Rússia s'ha vist recolzada per la decisió del Banc Central rus de reprendre les compres d'or al mercat nacional.

Noticias relacionadas

contador