ep archivo   logo de hm
EUROPA PRESS - Archivo

El mercat no ha acollit de molt bon grat els resultats d'H&M del primer trimestre, en què va obtenir un benefici menor del que s'esperava. La companyia sueca de moda va presentar els comptes aquest dijous, i va acabar tancant la sessió amb pèrdues de gairebé el 13%. Ara, després de pair les xifres, diverses empreses d'anàlisi han decidit retallar les estimacions de preu objectiu i benefici per acció de la companyia.

Una d'elles ha estat JP Morgan, que encara que manté el consell de neutral, rebaixa el preu objectiu de les accions d'H&M fins a les 145 corones sueques, des de les 180 anteriors. Així mateix, els experts del banc nord-americà també retallen les estimacions de benefici per acció: per a l'actual any fiscal les redueix en un 27,2% fins a les 5,33 corones, mentre que per al proper redueix les previsions en un 19,3% fins als 7,1 corones.

Per la seva banda, Barclays també ha donat un important tall al preu objectiu de la companyia de moda, de manera que ara veu les seves accions a les 175 corones, des de les 190 anteriors. L'entitat britànica manté el consell de sobreponderar, però també retalla les seves estimacions de benefici per acció per a aquest any a 7,97 corones, enfront de les 8,78 anteriors; i per al proper a 9,37, des de les 10,04 anteriors.

Segons els experts de Barclays, amb H&M el que cal fer és “invertir per al futur”. "Encara que esperem que H&M segueixi evolucionant en un entorn difícil durant els propers mesos, creiem que gran part de les de les notícies potencialment negatives ja estan incloses al preu actual de l'acció", destaquen aquests analistes.

I també RBC Capital Markets n'ha reduït les estimacions. Ara atorga als títols de la companyia sueca un preu objectiu de 175 corones, enfront de les 200 anteriors. El seu consell és el de sobreponderar, i com les altres dues entitats, també redueix les seves previsions de benefici per acció per a aquest any (7,66 corones des de les 8,18 anteriors) i per al següent (8,51 corones enfront de les 9,54).

Els experts del banc d'inversió canadenc fan una anàlisi en profunditat dels resultats, i conclouen que “el que no et mata, et fa més fort”. "El primer trimestre d'H&M va mostrar evidències que la pressió dels costos dels insums està arribant més ràpid del que estava previst, amb un comerç recent volàtil i impactat per Rússia i la Covid", diuen els estrategs d'RBC. Tot i que, "en una nota més positiva, el balanç d'H&M està en bona forma i als inversors se'ls paga per esperar l'autoajuda i la recuperació, amb una rendibilitat per dividend del 5%".

"Hem reduït la nostra previsió de beneficis per acció per a l'exercici 22 en un 12% com a resultat d'un primer trimestre més fluix i d'unes perspectives més prudents sobre el marge brut", que han reduït en 60 punts bàsics en esperar "un impacte més gran de la pressió dels costos dels insums i un menor palanquejament dels costos fixos per a la resta d'aquest any”. I conclouen que al seu escenari baixista els beneficis baixarien un altre 20%-25%.

Noticias relacionadas

contador